Входна дървена врата със стълби и жълта стена

Една наистина качествена външна врата трябва да излъчва класа, изтънченост и стил, което несъмнено оставя добро впечатление. Освен това, най-добрите външни врати задължително осигуряват на дома така търсената неприкосновеност. И накрая, но не по важност, най-добрите входни врати се очаква да изолират качествено, намалявайки разходите за консумирана енергия. Важно е да сте добре информирани и да проучите всички възможности за входните врати, преди да си купите своята.  

Въпреки, че вратите могат да бъдат направени от много комбинации от материали, най-добрите външни врати обикновено са направени от: стомана/метал или дърво.

  Стоманени външни врати

Приблизително половината от външните врати са от стомана и затова металната врата със сигурност е една от най-оптималните опции за външни врати. Най-евтиният материал, стоманата обикновено е устойчива и има добра изолационна стойност. Също така, висококачествената стомана може лесно да бъде боядисана за изчистен, но елегантен завършек. Въпреки, че стоманата не е толкова здрава, както дървото и е склонна към вдлъбнатини и ръжда, правилно поддържаната стоманена врата все още може да се счита за една от най-добрите външни врати.

Метални врати /стоманени /са тези от бъдещето. Те имат голямо развитие и може би, още и още ще надграждат. Ставайки въпрос за сигурността и издръжливостта, тава са търсени приоритети. Вратите наречени блиндирани, за още по-голяма здравина, имат каси от стомана, където влизат шипове и от двата вида - пасивни и активни. Имат отлична вложена в сърцевината си изолация, за да предпазват от уличния шум и са идеални за запазване на топлината. Последното поколение блиндирани врати впечатляват с уникално излъчване, благодарение на подобрения по конструкцията – МДФ панели, успешно наподобяващи дърво, във всякакви тоналности и фрезовки.

​ Дървени външни врати

Имайте предвид, че и малките производители, могат да направят входната врата за Вас от напълно естествено дърво - като класическо изпълнение, но също така и уникална само по себе си! Входната врата от дърво пленява всеки с външния си вид и качеството. Именно това са най-често срещаните варианти от входни врати в миналото, защото тогава не е имало това разнообразие на пазара.

Що се отнася до най-добрите външни врати, няма нищо по-елегантно от класическата входна врата от масивно дърво. Много други материали имитират дърво, за да постигнат същата топлина и елегантност за дома. С безброй разновидности и видове дървесина, от които можете да избирате, дървената врата е лесна за персонализиране. Дървената врата може не само да бъде боядисана, но също така може да получи различни петна и покрития, което я прави чудесен материал за креативния собственик на жилище. Въпреки това дървото  е по-малко устойчиво на суровите елементи от стоманата и изисква постоянна поддръжка, за да изглежда най-добре. Дървесината обаче е доста лесна за ремонт и затова все още прави една от най-добрите външни врати, но определено цената ѝ е много по-висока от тази на металните входни врати.