Имате нови интериорни врати, които вече са Ви монтирани. Макар и нови, дори и на закрито и поддържано място, те също имат нужда от поддържане.

Върху всички интериорни врати, без значение покритието им, могат да останат най-различни петна. Постоянно пипаме вратите с ръце, които пък от своя страна са в постоянен контакт с най-разнообразни предмети от домакинството ни.

 

Избор на подходящ препарат за интериорни врати

От друга страна е много важно да вземете предвид какво е покритието на интериорните Ви врати, за да изберете подходящия препарат, с който да ги почиствате.

Когато избирате препарат съобразете той да не е абразивен или много силен, защото това ще си проличи върху покритието на вратата. Може да използвате такива за дърво или мебели, или просто навлажнена кърпа.

В същото време не се препоръчва и употребяването на почистващи препарати, съдържащи ацетон или спирт.

Дори и интериорните врати да са влагоустойчиви, не биха издържали на постоянно мокрене. За такива помещения, с опасност от често заливане с вода, най-добре изберете алуминиеви или PVC врати, чието покритие е водоустойчиво.

Въпреки гаранцията, с която се продават всички врати, тя не важи, ако те не се експлоатират правилно, или има нанесени щети по вина на купувача.

В такъв случай гаранцията няма да бъде зачетена.

 

Избор на кърпа за почистване

Хубаво е да обърнете внимание и на кърпата, с която ще ги почиствате. Тя не бива да е твърда или груба. Не е желателно да се употребяват и гъби, които имат твърда част. За предпочитане е материята да е фина, за да не се наруши или надраска покритието.

Както знаете, ако се грижите добре за всяка вещ или дори мебел, тя ще Ви се отплати и  ще се съхрани за по-продължителен период от време. Поради тази причина е важно да подберете точните почистващи материали, с които да поддържате вратите.