Интериорни врати

Вътрешните врати определено са най-визуалнo забележимите елементи на дизайна в дома. Те допринасят, както за архитектурата, така и за цялостната естетика. Важна тяхна задача е да обединят всяка от стаите, така че успешно да комбинират техният стил в интериора. Изборът на врати за вътрешно ползване е нужно да бъде обмислен внимателно при изграждането на дома или при ремонт. Не е необходимо всички врати да са напълно идентични, но когато преминавате от една стая в друга, последователността в дизайна е от ключово значение. Когато избирате вътрешни врати за жилището си, си задайте няколко ключови въпроса. 

Какъв е архитектурният стил на дома?

В повечето случаи при избиране на интериорни врати, трябва да установите архитектурният стил на Вашия дом. Това е една от първите стъпки при вземането на решение, за това какви модели врати ще изберете.

Гладки изчистени врати

Обикновеният, но лъскав външен вид на вратата с панел е идеално подходящ за съвременните домове, тъй като осигурява чиста и равна повърхност. Направени от ПДЧ или ламиниран дървен материал, вратите на панела са облицовани с шперплат или MDF, за да се постигне идеална повърхност, която може да бъде боядисана, фурнирована или ламинирана.

Панелни врати

Този стил на вратите обикновено е подходящ за домове, следващи ретро излъчването, тъй като те имат класически вид, но и могат да варират във всякакви интерпретации. При тях крилата са фрезовани в стилни форми – геометрични, изобразяващи цветя или други. Тези интериорни врати могат да бъдат част и от модерното жилище, в зависимост от външния вид на панелите. Техният дизайн, дебелина и използваните материали са допринасящи фактори. Съвет: При изборът на врати за дома си, винаги се съобразявайте с наложеният вече стил на интериора.

Вратите - да допълват или да изпъкват?

Целта вътрешните врати е да се съчетаят с архитектурната обстановка или обратното - напълно да му контрастират, имайки специално излъчване. Дизайнът на профила, цветът и покритието, както и обстановката около него, са всички важни фактори, които трябва да се вземат предвид, когато се решава, дали вътрешните врати ще се хармонират или изпъкват в интериора. Целта е една – Вие и семейството Ви да се чувствате добре, така че помислете добре!