Кой тип интериорна врата е подходяща за мен?

Интериорната гама от врати на повечето магазини е разделена на няколко категории, всички от които имат свои характеристики и предимства, които отговарят на различни вкусове, стил и бюджети. Когато избирате какъв модел вътрешни врати, на първо място са характеристиките им, както и стилът. Разнообразието по магазините обикновено се състои в три варианта вътрешни врати - с плътно крило, фрезовано или със стъкло.

Врати с фрезовка или гладки

Фрезованите врати са прекрасно решение! Те наподобяват външния вид на класическата врата, но на по-достъпна цена. Оформеното лице се предлага с дървесен ефект или гладко покритие, за да се побере в схемата на декора.

Остъклени и двукрили опции

Независимо, дали подменяте една интериорна врата във Вашия дом или актуализирате всичките, важно е да знаете различните налични опции, за да получите най-доброто от Вашия избор по отношение на стила и функционалността. Почти всяка врата е с остъклена опция, за лесно съчетаване с избраните плътни модели.

интериорна врата

Трябва ли да избера остъклена врата?

Остъклените врати са модерен и все по-предпочитан вариант за собствениците на жилища. Те не само са приятни за гледане, но и осигуряват светлинния поток между две стаи, отваряйки и подчертавайки пространството. Различни опции за остъкляване са на разположение. Така че ако искате пълна видимост или да запазите личния си живот, имате набор от възможности.

Остъклената врата е силно препоръчителна не само като част от пълен проект, но и като само еднократна подмяна. Тя наистина ще има значение за Вашия дом.

Трябва ли да избера врата с две крила?

Двойните врати са изградени преди всичко за функционалност и обикновено се избират като средство за пестене на място, но постепенно стават все по-стилни. Те са идеални за всякакви отвори, където има достатъчно пространство и правят стаите визуално по-мащабни.

Как да избера правилния размер?

Точният и правилен размер е много важен и може да се определи окончателно от специалист на място. Обикновено по-голямата част от намиращите се врати в дома Ви са с еднакъв размер, с изключение на по-малките нестандартни помещения като баня или малка спалня. Като такива, вратите се предлагат в няколко конкретни размери. Преди пазаруване препоръчваме да направите ориентировъчни измервания от три точки на съществуващата врата. Най-добре това да стане на самия строителен отвор, за да се отбележат и възможните кривини на зидовете и стените. След като се запознаете с размерите на всички Ваши налични врати, можете да видите какви диапазони/стилове са налични за Вас.