Какво трябва да знаем за интериорните врати и защо? Сега ще ви разкажем колко бързо и лесно можем да изберем една интериорна врата за нашия прекрасен дом. Хубаво е като тръгнем за врати да знаем размерите. Как да ги вземем правилно? Важно е да вземем височина, дебелина на зид и широчина, ако имаме затруднение във взимането на размери или не се чувстваме достатъчно сигурни, че сме ги взели правилно, винаги може да се обадите на нашите консултанти в шоурума, за да запишем час за размер с наш компетентен човек.

След като вече знаем какви са размерите е хубаво да помислим и за покритието на вратата. То може да бъде с фолио, ламинат или дървесни частици. Дървесните частици се водят най-висок клас. Време е да помислим и за пълнежа във врата. Той може да бъде с пчелна пита, ПДЧ оребряване, с рамка от масив и HDF плоскости. Когато избираме пълнежа е хубаво да помислим колко шумоизолирана искаме да бъде вратата. Колкото по-плътна, толкова по–шумоизолирана. Сега дойде моментът на още по хубавата част - какъв цвят. Цветовете най-често се избират от това какъв цвят е подът, стените, мебелите.

Ако всичко в дома ви е тъмно, може да направите контраст със светли врати или обратното. Ако държите тогава всичко да ви е светло, то тогава изберете светла врата. Когато поставяме вратите винаги забравяме да помислим на къде ще се отварят те. Хубаво е да знаем в дома ни колко пространство има, за да можем да преценим накъде ще бъде най-удобно да се отваря една врата.

Не трябва да стесни или да запълни и пречи една врата при нейното отваряне. След като знаем всичко това, можем спокойни и уверени да поръчаме врати за нашия мечтан дом. Важното е да се забавляваме при избор на врати.