Определено закупуването на входна врата, не е никаква лесна задача и не трябва да се подценява! В тази статия ще Ви опишем няколко основни и доста важни неща, за които да се поинтересувате преди да направите тази покупка. Естествено за предпочитане са блиндираните врати, но изборът оставяме на Вас. Не се колебайте да поискате/потърсите повечко информация, която да Ви помогне при избора. 

Конструкция на крилото

Освен цветовете и шарките (фрезовките) на крилото друго много важно е материалът за изолация – ориентирайте се към минерална вата или полистирен. Както и дали вътре е допълнително оребрено, дебелината на металният листа, както и панелите, дали са от ПДЧ, МДФ или масив.

Конструкция на касата

Нещо, към което е хубаво да се насочите, е каса с первази от двете страни, без значение дали е метална и изцяло от МДФ (когато става въпрос за врата, изложена на всякакви атмосферни влияние вече и материалът на касата има значение ). При такава каса си спестявате допълнително „обръщане на зид” дали от едната, или и от двете страни.

Заключващи механизми

Определено всеки би се чувствал малко по-сигурен, ако има повече от една заключваща система – нашият съвет е не толкова да залагате на броя заключващи системи (3, 4, 5), а по-скоро на една или две такива, но по-висок клас.

Цветове и размери

Възможности за цветове и размери, както и изработването на врати по поръчка (по Ваши размери) – доста често може да Ви се предложат врати с различни цветове от двете страни или в по-различни размерите от стандартни, но това вече прави вратата „нестандартна/поръчкова”, и трябва да сте подготвени за малко по-дълги сроковете, все пак това е индивидуална поръчка и се прави само за Вас. Това доста често се отразява и на цената и по-скоро на увеличаването ѝ.

Монтаж

Определено много е важно, ако не сте запознат с монтажа на врати или нямате някой познат/майстор, който се занимава с това, да се доверите на фирма, която може да Ви предложи и монтаж. На доста места на пазара може да се открият врати, но доста често клиентите се сблъскват с това, че може да им бъде предложено само доставка до домът им, което естествено се заплаща.

Срокове

Доста често, хора на които не им се е налагало да закупуват врати въобще не се наясно с процеса на поръчка, потвърждаване на наличност, доставка и монтаж на вратите. Няма как да очаквате доставката и монтажът на вратите да се случат в един и същи ден. Всеки един от тези процеси отнема няколко дни, понякога и седмици.

 

Нашият съвет, когато избирате входната си врата е задължително да се посъветвате както с продавач-консултант относно характеристиките на вратите, така и с човек, който се занимава с взимане на размери и монтаж на вратите, за да обсъдите спецификите на отворите Ви и каква възможност за монтаж има при Вас.