В 21 век луксът и иновациите са водещи в интериора на дома. Едно от новите и предпочитани произведения на изкуството в последно време са интериорни врати от стъкло. Характерни са с това, че имат всички качества, присъщи на обикновените врати плюс изключителния лукс и блясък, който внасят в дома. Те допринасят за стила на помещението, в което се използват. Битува мнение, тези красиви врати, са избирани от корпоративни потребители, за помещения в обществени сгради. Но не е така, те се вписват, както за обществени административни обекти, така и за частни домове. Те имат невероятно съвременен и актуален дизайн, здравина и еластичност. Могат да бъдат съчетавани с всякакви други елементи - дървени, пластмасови и метални.

     Интериорните стъклени врати придават неповторим вид на пространството, където са позиционирани. Притежават разнообразие в касите – от дърво или метал, а крилата им могат да се движат чрез отваряне, плъзгане или да са в едната си част статични. Съществуват и варианти с артистични апликации. Така, стъклените врати въздействат върху общото впечатление от помещението и дома и оформят неповторим стил и интериор.

     Подхождат стилово на всяка архитектура и интериор на офис или дом. Има и друга интересна характерна особеност на стъклото. При стъклените врати системите за задвижване са многостранни и по-гъвкави. Интересното при тях е, че обковът им има две страни - действа като изолация и по предназначение. Освен това, той е много по-специален, за да предотврати инциденти със стъклото. Тази безопасност е задължителна, щом стъклото е преобладаващо в интериора. Така се гарантира здравина, пожароустойчивост и безопасност.

      Интериорните стъклени врати са изработени от калени и огнеупорни материали. Произвеждат се и се доставят във всякакви размери. Размерите на стъклата им варират от 8 до 10 мм. Допуска се изработването на врати по индивидуални проекти. Съществуват три вида стъклени врати: витринни, плъзгащи и стационарни.

Разбийте клишетата в обзавеждането и импровизирайте със стъклена врата! Новите пространства са нейна запазена функция. Ще получите една различна гледна точка, за модерните начини, които могат успешно да се съчетаят в едно уникално съвършенство!