В 21 век луксът и иновациите са водещи в интериора на дома. Едно от новите и предпочитани произведения на изкуството в последно време са стъклените интериорни врати. Те имат всички качества, присъщи на обикновените врати плюс изключителния лукс и блясък, който внасят в дома. Те допринасят за стила на помещението, в което се използват. Битува мнение, че стъклените врати са по-подходящи за помещения в обществени сгради. Но не е така, те са подходящи както за обществени помещения, така и за частни домове. Те имат невероятно съвременен и актуален дизайн, здравина и еластичност. Могат да бъдат съчетавани с всякакви други елементи - дървени, пластмасови и метални. 

     Интериорните стъклени врати придават неповторим вид на помещението, в което са монтирани. Тези врати могат да имат и метална, и дървена каса, крилата им могат да са статични или подвижни. Съществуват и варианти с артистични апликации. Така стъклените врати въздействат върху общото впечатление от помещението и дома и оформят неповторим декор. 

     Те са подходящи за всяка архитектура и интериор на офис или дом. Има и друга интересна характерна особеност на стъклото. При стъклените врати системите за задвижване имат много страни и са много по-гъвкави. Обковът на този тип врати може да се използва като изолация, освен това той е много по- специален, за да предотврати инциденти със стъклото. Тази безопасност е задължителна, щом стъклото е преобладаващо в интериора. Така се гарантира здравина, пожароустойчивост и безопасност.

     Интериорните стъклени врати са изработени от калени и огнеупорни материали. Размерите на тези врати варират от 8 до 10 мм. 

     Те се произвеждат със стандартни размери, които обаче, могат да бъдат нарушавани. Допуска се изработването на врати по индивидуални проекти. Съществуват три вида стъклени врати: витринни, плъзгащи и стационарни.