В забързания начин на живот, всеки от нас иска малко кътче, където да се чувства спокоен и да може да се наслади на заслужена почивка. Именно за това все повече хора залагат на по изчистена линия, спрямо домовете си. Изключение не правят и вратите в жилището, ако и Вие сте почитател на този вид линия, то тогава имаме едно добро решение за вас, а именно стъклените врати.

   Атмосферата, която те създават е незаменима,чистотата и светлината, която внасят в дома ви, ще направи всяка една стая просторна, свежа и модерна. Този вид стъклени врати са идеално решение и за по-малки помещения, където е по-тудно да достигне светлина. С поставянето на стъклена врата, вие решавате този проблем, без да си докарвате допълнително напрежение с допълнителни ремонтни дейности или преосмисляне на целия вътрешен дизайн на вашия дом.

   Поставянето на стъклена интериорна врата, ще окаже голям ефект върху цялостната визия на дома. Който и вариант да изберете, било то врата със стъкло или изцяло стъклена врата, резултата ще е усещане за пространство без преграда. Това е от изключително голям плюс за по-малките помещения и апартаменти, в които стаите са много малки, а резултата, който вие искате да постигнете е повече пространство. Ще бъдете изненадани какво могат да направят стъклените врати за вашия дом.

   Не малко предимство на тези врати е възможността, която те могат да ви предложат, а именно - пълна видимост на другите стаи. По този начин ще наблюдавате цялото жилище и факта, че така може да си осигурите и по-голяма безопасност. Можете да наблюдавате детската стая на вашето дете или всяко преминаване през съседните стаи. Но ако сте любители на усамотението, то тогава матовите стъкла са идеалното решение за вас. Те ще ви осигурят спокойствие и уединение, ще бъдете напълно изолирани от останалите помещения в жилището. Матовите стъкла са доста предпочитани за бани, по този начин се запазва дискретността и не сте затворени от напълно плътна врата.

     В 21 век луксът и иновациите са водещи в интериора на дома. Едно от новите и предпочитани произведения на изкуството в последно време са стъклените интериорни врати. Те имат всички качества, присъщи на обикновените врати плюс изключителния лукс и блясък, който внасят в дома. Те допринасят за стила на помещението, в което се използват. Битува мнение, че стъклените врати са по-подходящи за помещения в обществени сгради. Но не е така, те са подходящи както за обществени помещения, така и за частни домове. Те имат невероятно съвременен и актуален дизайн, здравина и еластичност. Могат да бъдат съчетавани с всякакви други елементи - дървени, пластмасови и метални. 

     Интериорните стъклени врати придават неповторим вид на помещението, в което са монтирани. Тези врати могат да имат и метална, и дървена каса, крилата им могат да са статични или подвижни. Съществуват и варианти с артистични апликации. Така стъклените врати въздействат върху общото впечатление от помещението и дома и оформят неповторим декор. 

     Те са подходящи за всяка архитектура и интериор на офис или дом. Има и друга интересна характерна особеност на стъклото. При стъклените врати системите за задвижване имат много страни и са много по-гъвкави. Обковът на този тип врати може да се използва като изолация, освен това той е много по- специален, за да предотврати инциденти със стъклото. Тази безопасност е задължителна, щом стъклото е преобладаващо в интериора. Така се гарантира здравина, пожароустойчивост и безопасност.

     Интериорните стъклени врати са изработени от калени и огнеупорни материали. Размерите на тези врати варират от 8 до 10 мм. 

     Те се произвеждат със стандартни размери, които обаче, могат да бъдат нарушавани. Допуска се изработването на врати по индивидуални проекти. Съществуват три вида стъклени врати: витринни, плъзгащи и стационарни.