черна интериорна врата

Интериорните врати, в зависимост от подхода, могат да изпълняват услуга или акцент в дизайна. В първия случай е, от съществено значение да ги въведете в цветовата схема, да изберете най-подходящия начин за отваряне и да добавите характерните елементи за съответния стил. Във втория случай интериорната врата става обект на дизайнерско изкуство и носи стилистично „натоварване”.

 

Класически

 

 

Геометричната пропорционалност и качеството на материалите определят стиловите характеристики. Панелната конструкция, когато вратата е сглобена върху рамка със слепи или стъклени вложки, е друга характерна черта на класическия стил.

 

Модерен

 

 

Плавността и рационализирането на дизайна, чрез здрави картини на панели, геометрични абстракции и дисбаланси, характеризират последните тенденции на съвременния стил. Прозрачните и полупрозрачни стъклени, плъзгащи се механизми допълват интериора, проектиран в неутрални и ярки цветове.

 

Еко-стил

 

 

Вътрешните вратите в еко-стил, са създадени от масивно дърво или фурнирован МДФ, с подчертан естествен модел и необработена текстура. Алтернатива на това е обичайният и дискретен дизайн на интериорната врата.

 

Hi-tech

 

 

Желанието за трансформация, характерно за този стил, определя широкото използване на плъзгащи се и сгъваеми модели. Цветовата схема е студена, сиво-бяло-черна с обилно използване на сребърни и огледални повърхности. В хай-тек, можете уверено да поставите вратата от комбинация от пластмаса и витражи. Също така, допълнителните аксесоари, за автоматизация и дистанционно управление, изобщо няма да навредят.

 

Стил таванско помещение(стил Loft)

 

 

Дървените врати със специфични медни, керемидини, бежoво, кафяво, черното или гофрирано стъкло като основен компонент, плъзгащите се врати с отворени механизми, са най-добрите варианти, за стил таванско помещение или "Loft" стил. Също така вратите в стил "Loft" са несъразмерно широки и високи, както и изработени от метал и състарено дърво или поне имитация на състарено дърво в кафяви и черни нюанси. Интериорните врати в този стил е задължително да бъдат „ груби”, абсолютно забранени са лакови покрития, които правят, една врата да изглежда, така все едно създава усещане за лукс.