В последните години пазарът на интериорни врати прелива от предложения. Предлагат се врати, изработени от различни материали, цветове и дизайн. Голямото разнообразие дава много възможности, но понякога води и до големи колебания, което затруднява и забавя избора на врати. Отговорите на следните въпроси могат да Ви помогнат да избегнете това.

Къде ще се монтира вратата?

Вратите следва да бъдат монтирани в жилища и в офиси, където температурните условия са благоприятни. Интериорните врати не бива да бъдат подлагани на висока температура или влажност, за да не се деформират.

Как да се отваря вратата?

Съвременните производители предлагат много варианти на отваряне на вратите: навътре към помещението, навън към коридор или антре, или и в двете посоки. Друг стилен вариант, е избора на плъзгаща се врата, която осигурява повече пространство в дома.

От какъв материал да бъдат изработени вратите?

За да изберем най-подходящият материал, е необходимо да се съобразим с предназначението на вратата, тоест на какво помещение ще бъде монтирана. Друг важен детайл е материалът, от който е изработена касата да не с е различава от този на крилото.

Какъв да бъде пълнежът на крилото?

Функцията на пълнежът е да уплътни и да заздрави конструкцията на крилото. Колкото по-плътен е той, толкова по-здрава ще е вратата.

С какво покритие да са вратите?

Съществува голямо разнообразие от покрития, с които се изработват интериорните врати. PVC фолиото е с достъпна цена и характеристики, отговарящи на ежедневната експлоатация в дома. След тях идват ламинатните покрития, които са фабрично заздравени и са по-устойчиви на надрасквания, еко фурнира по нищо не отстъпва на естествения.

Каква е конструкцията?

Крилата могат да бъдат, както с фалц, така и без него. Можете да избирате между прави щокови каси, прави регулируеми каси или обли каси.

Как да изберем модел?

Класически или дързък вариант  - изцяло зависи от Вас. На пазара има много модели, изберете това, което пасва най-добре на интериора и Ви прави доволни и щастливи.