Коридор с бели интериорни врати

Ако Ви предстои ремонт на панелно жилище, неизменна част от него е смяната на интериорните врати. Важна особеност обаче са така наречените „изляти“ метални каси, които са монтирани при строежа на панелните жилища. Това ще рече, че самата каса е изработена от метал и е излята в самия бетон на панела при изграждането му. Това, което е било удобство за строежите тогава, сега е пречка за повечето собственици на панелни жилища.

​Какви са вариантите на действие при метални каси?

Не са много, но все пак имате избор - можете да премахнете металните каси или да изберете интериорни врати с Каса Панел, която да се монтира върху тях.

  • Премахване на касата

 

Ремонт на врати

Ако сте по средата на голям ремонт, то може би, ще изберете да премахнете металните каси, тъй като отстраняването им е свързано с повече прах и отпадъци, както и с повече шум. По тази причина, е необходимо мебелите да бъдат изнесени или поне покрити. След като веднъж са били премахнати и се подготви отвора за монтаж на новите врати, няма да имате никакво ограничение в избора си на врати, нито пък ще се притеснявате от стесняване на отвора.

  •  Запазване на касата

Другият вариант, който можете да изберете е да поставите интериорни врати с Каса Панел. По принцип повечето производители предлагат освен стандартните каси и такива, които се монтират върху метални каси. Това е по-бюджетен и спестяващ време вариант, с доста задоволителен краен ефект. Вярно е, че светлият отвор се стеснява, но това стесняване е сведено до минимум и е само 2,5 см. За сметка на него, избягвате къртене, което освен, че е по-скъпо е и доста трудоемко. Касите панел са изработени с един стационарен и един регулируем перваз, като в зависимост от серията, той може да е прав или объл. Предлагат се в два размера - Панел 6 и Панел 15, според дебелината на самите панели.

Независимо кой вариант ще изберете, не забравяйте, че е най-добре да се доверите на професионалисти да извършат монтажа или премахването на металните каси. Вече няма нужда да се притеснявате, можете да избирате от неограничен брой модели, които благодарение на техническото развитие в производството, ще могат да се монтират във всяко жилище.