Отворена врата

Изборът на интериорна врата е от една страна приятен, но от друга изключително отговорен процес. Ако всичко е достатъчно ясно с дефиницията на цветовата гама и стила на този продукт, тогава няма да кажете това по отношение на довършителния материал. Наред с класическите модели, съвременните технологии предлагат все по-атрактивни дизайни, които се отличават с отличен външен вид и производителност. Сред такива новости, сравнително наскоро представени на пазара на продукти за врати, са тези фурнировани с фин фурнир с 3D ефект.

 Отличителни черти на вратите с 3D ефект

Самата концепция за "3D ефект" предполага някакво визуално възприятие на обект в три измерения. Тоест в нашия случай, това е така нареченото обемно покритие на вратата, чиято характеристика е максималното прехвърляне на структурата и текстурата на естественото дърво. В същото време визуалният компонент е изцяло подкрепен от усещания, които заедно дават ефект, който е зашеметяващо близък до оригинала. В резултат на това, вратата подрязана с такъв материал, има повърхност с обемна шарка от истинско дърво (вижте снимката). В контекста на интериора, такива врати даряват вътрешното пространство на стаята с уникалност, оригиналност, невероятна свежест на идеята. 3D довършването позволява да се измъкнем от традиционните, банални и добре познати решения, действа като истинско ноу-хау в светлината на най-новите разработки. Само благодарение на съвършените технологии днес, можете да се възхищавате на наистина творческия подход на техния създател. Вратите, декорирани с 3D фурнир, са печеливш вариант за всяко дизайнерско решение.

 

Как да постигнем 3D ефект? Какво може да действа като довършителен материал, който да даде на крилото на вратата, необичаен и особено привлекателен вид?

Днес за тази цел се използват MDF панели, както и специални полипропиленови филми с гофрирана повърхност и доста добре имитиращи естествено дърво. Тази технология (полагане на полипропиленово фолио) се осъществява, когато вратата е покрита с еко-фурнир - изкуствен аналог на естествения фурнир. Това определено е чудесен и наистина модерен вариант (вижте снимката). Технологията за фини линии е не по-малко предпочитана от гледна точка на надеждност при работа, точност на повторение на текстурата на дървото. Като реконструиран естествен фурнир, материалът е в състояние перфектно да имитира текстурата на естественото дърво, да създава уникални във визуалното възприятие ефекти и да придава безкрайна хармония и красота на интериорната декорация.