В последно време е модерно съчетаването на цветове, което наподобява странно преливане на цветове и стилове. Всеки се е затруднявал, когато трябва да направи избор сред множество модели, с които иска да изрази своята индивидуалност. Многообразието на модели интериорни врати на пазара изисква предварително планиране на естетическата линия, която искате да държите. Интериорните врати трябва да се съчетават цветово с подовата настилка, с цвета на стените, с мебелите в стаята или с дограмата.

     Ще ви предложим няколко идеи, които можете да използвате, за да оформите цялостната визия на дома си.

1.       Цветово съчетание

Когато стените и интериор са в по-тъмна гама е добре да монтирате светли интериорни врати. Интересно и много харесвано съчетание в последно време е сив интериор с врати орех, светъл дъб, венге или бяла врата. Скандинавският стил в интериора е използването на изцяло бял цвят. Като акцент към него може да се използват интериорни врати в бяло или венге. Така се създава илюзията за простор в жилището. В случай, че сте привърженик на цветовото разнообразие и много от тях преобладават в подредбата на дома ви, ще имате нужда от изискан и стилен завършек. Това можете да постигнете с класическите модели интериорни врати.    

2.       Разположение на вратите

Друг важен момент, който трябва да имате предвид, е дали вратите са разположени в един коридор. В този случай е необходимо да съчетаете интериорните врати с входната врата в жилището. Добро решение е да заложите на класическото бяло. Възможно е съчетанието на интериорна врата с фигурален квадратен релеф, остъклена, която е подходяща за всекидневната или хола. За спалнята можете да използвате също бели врати, но без орнаменти и стъклени елементи.

От всичко изговорено дотук става ясно, че водещо е чувството за уют и спокойствие във вашия дом.