Днес всички интериорни врати могат да бъдат разделени в две категории - плътни и със стъкло. Въпреки очевидната привлекателност на втория вариант, именно плътните врати се явяват универсално решение, което подхожда на всеки интериор. Повечето от нас биха предпочели вратата за банята или спалнята да е без стъкло. В такива стаи собствениците търсят спокойствие и уединение. Плътните врати изглеждат страхотно във всички помещения и поддържат цялостната концепция на интериора.

   Остъкляването на врата днес е само един от способите да се декорира. Отдавна тези врати са престанали да бъдат със скучни и еднообразни конструкции. Освен с цветовете, производителите често добавят различни фризове, за да могат да имат модерно оформление. Тези интериорни врати се изработват както от масивно дърво, така и от МДФ с естествен фурнир. На разположение на купувачите са всички цветове от RAL. Естественият материал винаги ще бъде в полза на клиентите. Предимство е високата устойчивост на механични повреди, което е много важно условие за дългосрочна употреба. За съжаление масивните врати имат и своите недостатъци. Те са чувствителни към промените в климата. Ето защо при монтирането на такава врата в баня е необходимо да се съдадат всички условия за достатъчна вентилация. Цената на такава врата е доста висока и не се нрави на всички клиенти.

   Пропорционални, строги линии - това са врати в класическия стил. Най-добре е да избягвате монтирането на плътни врати в помещения, които са с лошо осветление или малка площ. В детските стаи е добре да се монтират врати със стъкло според психолозите, но в същото време никой не иска да събира счупените стъкла или да застраши детето си. Децата често се страхуват от тъмното и затова топлата светлина, която ще дойде от вратата, ще доведе до намаляване на чувството им на тревожност.

   В кухнята, където е царството на домакинята, изисква да се съобразим с някои правила при избора на врата. Ако тя е в близост до мивка, ще се мокри постоянно, което не е добре за врата със стъкло, понеже ще се зацапа. Плътната врата се поддържа по-лесно.

 

   С широката гама от врати, които се предлагат днес, винаги може да се намери подходящата за всеки дом или офис.