За разлика от минали години, днес на пазара се предлага голямо разнообразие от решения за плъзгащи се вътрешни или външни врати, те могат да бъдат различни по цвят, форма, материал и качество според нуждите на потребителите. Красивата визия и различния дизайн дават възможност да придадете модерен или ретро вид, като могат да задоволят дори и най-смелите Ви очаквания.

Един оригинален начин да спестите място във Вашия дом е да ползвате извити плъзгащи се интериорни врати, движението при тях става под ъгъл, навън или по дадена крива. Подходящи са за терасни помещения, разделяне на хола от кухнята, за баня също са за предпочитане. Добре е да се сливат с пространството по естествен начин.

Специално най-подходящи за вътрешните стени са плъзгащите врати. Вграждането на щендерни стени се използва най-често при разделяне на големи помещения. Когато жилището ни е малко на площ и не разполагаме с достатъчно брой стаи, можем да реагираме бързо и адекватно с помощта на плъзгащите врати, като бъдат поставени, така че да разделят помещението на две отделни стаи, а в същото време ще разполагаме с голяма и просторна стая. Това разделяне може да се наложи, когато имаме гости или сме с малки деца, което осигурява самостоятелност и удобство.

Също така са подходящи и за офис помещения, като можем да разделим офиса от кухненския бокс или да разделим пространството на два отдела.

Плъзгащите се врати се предлагат и в стъклен вариант, който често се избира, когато искаме да имаме видимост в другото помещение, а в същото време да бъде шумоизолирано.

Друг вариант, който може да срещнем е с огледала, като те служат за врата на вграден гардероб. По този начин си създаваме удобство, две в едно - гардероб и огледало.

Всичко изброено до тук показва, че има смисъл да закупите плъзгаща врата за дома или работното Ви място, но задължително първо направете собствено проучване и чак тогава инвестирайте парите си.