Интериорните врати, предлагани в магазините, са с изключително разнообразен дизайн. Единичните и двойните се смятат за класически, а комплектоването се определя от крилото и касата.

     През последните години има небивал интерес към плъзгащите се врати. Те спестяват много място в дома. Освен това, този тип интериорни врати позволява да се експериментира с дизайна им, тъй като монтирани в помещението, стават съставна част от дизайна на целия интериор. Панелните плъзгащи се врати по правило се монтират в стената или в специална кутия плътно покрай нея, като тези врати могат да се скрият в крило. Определено този начин на монтиране ще бъде много по-предпочитан в бъдеще.

     При комбинираните интериорни врати за основа на крилото производителите използват борова слоеста дървесина. За касата използват плочи МДФ със структура на пълнежа, която позволява качествено абсорбиране на звука. Най-добрите врати от този модел са с фурнир. Те са здрави и могат да влязат в употреба в различни помещения от жилището, включително и в банята.

     След като се покрият с фурнир, тези врати се грундират и лакират, за да съхранят оригиналния си външен вид. Освен, че се предлагат на сравнително добра цена, те изглеждат много добре и са подходящи за монтаж практически навсякъде.