Представяме ви няколко идеи, с които можете да видоизмените интериорните си врати и да ги направите по-красиви:

 

Художествен стенопис

За да създадете истински шедьовър на нормална врата, трябва да имате артистичен талант и някои умения за работа с четки. Представете си врата - чисто бяло платно, върху която, благодарение на вашите умения, ще се появи  красив пейзаж, весела картина или изискан модел. Тънкото ръчно рисуване винаги изглежда скъпо и стилно, а вие може да постигнете този ефект, като дадете пари само за закупуване на боя.Детско творчество

Вашето дете обича да рисува? Дайте му тази възможност - нека украсяват вратата на детската стая. Да, тази наивна и ярка картина, ще бъде неуместна в строг дом, но като декорация за детска стая е отличен вариант. Просто говорете с младия художник, обяснете му че втората половина на вратата е поле за реализация на фантазии!
 

Една необичайна текстура с боя

Ако мислите просто да нанесете боя, но се опасявате да предприемете ръчно рисуване върху интериорни врати, можете да се опитате да постигнете необичайна текстура, например, ефектът на дървена повърхност или на антична дървена врата с много прости инструменти. Например, с гъба може да получите петниста повърхност, метална нишка ще ви помогне да се постигне ефектът на стари врати, твърда четка - създаване на изразителна повърхност като дънки. Продават се и специални готови цветове, перфектно имитиращи дънки, дърво, платно или  кадифе.

 

Фототапет

 

Ако всички идеи до сега включват само бои и четки, този метод е подходящ за онези, които не искат да се цапат с бои. Фототапетът моментално трансформира външния вид на вашата интериорна врата, превръщайки го в ярък елемент на дизайна.

 Разбира се, най-добре да си купите тапети, предназначени специално за. Готовите тапети обикновено имат стандартен размер на 86 на 220см, подходящ само за стандартни врати. Сега, обаче, много онлайн магазини предлагат тапети за врати по поръчка, така че можете да изберете опцията, която е подходяща само за вашата врата, с шарка която ви харесва. Можете да отрежете по размерите на вратата и обичайните тапети за стена, но в този случай вратата може да изглежда незавършена.

 

Тъкан вместо тапети

Подобен вариант ще изглежда особено умен и ще внесе домашен уют.  За да изглежда оригинално вратата декорирана с плат,  на пазара се предлага изненадващо богат избор, но този метод има своите недостатъци.

 

Първо, избора на плат - уверете се, че лепилото не оставя петна по него. На второ място, краищата на плата трябва да бъдат предварително третирани, в противен случай  няма да изглежда естетически добре. На трето място, тъканта върху вратата,  не отговаря на всеки стил на интериорния дизайн. Тези, които се интересуват от пачуърк, т.е. създаване на картини от различни парчета плат, могат реално да го приложат. Между другото, ако вашата врата има място за поставяне на стъкло,  можете да го окачите с малки гвоздеи.