Повечето хора не се замислят за своите интериорни врати и смятат, че те нямат нужда от подмяна. Свикнали са с тях и въобще не им минава през ума да помислят за по-нови, модерни и качествени варианти.

     Съвременните интериорни врати се различават много от старите, чиято цел е била единствено да преграждат помещенията. Днешните врати имат много по-добри свойства. Те са по-здрави, направени са от по-добри материали, способни са да изолират помещенията едно от друго, като осигуряват много по-добра шумо и топлоизолация. Освен това, новите врати са леки и удобни, отварят се и се затварят много по-лесно. Имат специални уплътнения, с които прилепват много по-добре към касата.

     Старите врати най-вероятно вече са се деформирали с времето. Навярно пропускат външните шумове и топлината излиза бързо от стаята през зимата, а през лятото помещенията се охлаждат по-бавно. Това води до по-големи разходи за електроенергия. Цените на новите интериорни врати не са никак скъпи и инвестицията в тях се избива сравнително бързо.

      Освен всички предимства, които споменахме по-горе, трябва да отбележим и естетическите такива. Новите интериорни врати изглеждат много по-добре от старите. Те могат да бъдат всякакви – с най-разнообразни цветове и изработени от различни материали. Възможно е да бъдат дори стъклени, с орнаменти и т.н. Няма ограничения при новите интериорни врати.