Кой тип интериорна врата е подходяща за мен?

Интериорната гама от врати на повечето магазини е разделена на няколко категории, всички от които имат свои характеристики и предимства, които отговарят на всички вкусове, стил и бюджети. Когато избирате какъв тип интериорна врата да изберете, е важно да се вземе предвид спецификацията, както и стилът. Най-често шоурумите разполагат с три категории интериорни врати, от които да избирате – от плътно крило , фрезовано или със стъкло.

Винаги се стремим да сме различни и в крак с модата, затова отделяме много време за ровене в интернет страници. В днешно време всичко е лесно достъпно и има богата информация. Ето какви са тенденциите за 2019-та година в сферата на декорациите и интериора.

Интериорните врати са дългогодишна инвестиция и важен елемент за Вашия дом. Препоръчително е да подхождат на пода или поне цветовете да се не бият помежду си. Също така трябва се вписват в цялостната идея на вашето жилище. Обърнете внимание, че Вашия дом изразява самите вас. Необходимо е да обърнете внимание също така на материала, от който са изработени, това е важно както за качеството на вратата, така и за визията която тя придава. Много хора се затрудняват в избора си заради мащабното предлагане на нашия пазар.

Интериорната врата заема ролята на преграда, която разделя едно помещение от друго.

По този начин хората имат възможност да си ограничат пространството и да останат сами със себе си. Надеждната врата трябва да бъде освен красива и практична. За да изберем такава врата, която да отговаря на тези критерии са ни нужни доста усилия. Отначало вратата е служила като защита от неканени гости и любопитни очи. Нейната роля е била заемана от големи камъни или големи парчета дърво. С течение на времето интериорната врата претърпява модификации. Жилищата стават все по-сигурни, а вратите по-функционални. В последните години те изпълняват не толкова защитна функция, а по-скоро декоративна. С нейна помощ хората са показвали своето социално положение. В спалните на царете вратите били украсени със скъпи камъни и метали. С течение на годините тази тенденция се е изменила. Появили се по-леки материали, които облекчавали освен експлоатацията и тяхната изработка. В днешно време хората предпочитат вратите им да бъдат красиви и практични. Всяка следваща година на пазара излизат нови модели врати, които имат различни характеристики.

 

 

Какво трябва да знаем за интериорните врати и защо? Сега ще ви разкажем колко бързо и лесно можем да изберем една интериорна врата за нашия прекрасен дом. Хубаво е като тръгнем за врати да знаем размерите. Как да ги вземем правилно? Важно е да вземем височина, дебелина на зид и широчина, ако имаме затруднение във взимането на размери или не се чувстваме достатъчно сигурни, че сме ги взели правилно, винаги може да се обадите на нашите консултанти в шоурума, за да запишем час за размер с наш компетентен човек.

След като вече знаем какви са размерите е хубаво да помислим и за покритието на вратата. То може да бъде с фолио, ламинат или дървесни частици. Дървесните частици се водят най-висок клас. Време е да помислим и за пълнежа във врата. Той може да бъде с пчелна пита, ПДЧ оребряване, с рамка от масив и HDF плоскости. Когато избираме пълнежа е хубаво да помислим колко шумоизолирана искаме да бъде вратата. Колкото по-плътна, толкова по–шумоизолирана. Сега дойде моментът на още по хубавата част - какъв цвят. Цветовете най-често се избират от това какъв цвят е подът, стените, мебелите.

Ако всичко в дома ви е тъмно, може да направите контраст със светли врати или обратното. Ако държите тогава всичко да ви е светло, то тогава изберете светла врата. Когато поставяме вратите винаги забравяме да помислим на къде ще се отварят те. Хубаво е да знаем в дома ни колко пространство има, за да можем да преценим накъде ще бъде най-удобно да се отваря една врата.

Не трябва да стесни или да запълни и пречи една врата при нейното отваряне. След като знаем всичко това, можем спокойни и уверени да поръчаме врати за нашия мечтан дом. Важното е да се забавляваме при избор на врати.