Интериорните врати са важна част от облика на жилището, тъй като освен функционалността си, заемат централно място и играят основна роля за цялостната му визия. Затова е нужно да се хармонират в избраната концепция за дизайн. Наред с това, те са способни визуално да замаскират недостатъците на ниските и тесни помещения. 

Ако един дом е проектиран в хай-тек или модерен стил, е силно препоръчително вратите да са съобразени с него. Те следва да бъдат светли, с изчистени дръжки. Могат да бъдат в един нюанс или в различни и крайното решение трябва да се съсредоточи върху врати с голямо разнообразие от дизайни и геометрични или нестандартни фигури.

В случай, че се търси идея и усещане за аристократизъм, вратите трябва да бъдат по-тъмни и с фрезовани елементи, подходящи за цялостната обстановка. Тъмният нюанс създава възприятие за тежест и внася изисканост в дома. За да изглежда едно жилище наистина добре, е важно всички компоненти в него да са подходящо съчетани. Когато елементите на интериора са свързани по един или друг критерий, се създава хармонична и стилна атмосфера.

За да се прикрият недостатъците на ниските жилища, добра идея е да се сложат врати по-високи от стандартните. Те създават илюзия за по-голяма височина и простор на помещенията. В пространства с тесни коридори, е хубаво вратите да са с хоризонтално разположени мотиви, за да ги разширят оптически.

Ако се търси начин да се допусне повече светлина в тъмния дом или офис, възможностите са врати със стъклени вложки, или напълно стъклени вътрешни врати. Освен в стилов аспект и с цел да се премахнат недостатъците на тъмните и тесни жилища, вратите трябва цветово хармонично да се съчетават с пода, стените и мебелите. Хубаво е те да бъдат в същия нюанс или още по-добре в близък тон, но могат и да контрастират.

Винаги е за предпочитане да се насочите към интериорни врати, които да подчертаят съществуващият дизайн, без да го натоварват допълнително. Не прекалявайте с тежки фигурални врати, ако обзавеждате малко на площ жилище. Ако пък имате големи пространства, бихме Ви насочили към двукрилите врати, които могат да станат символ на изисканост и красота в дома Ви.   

7781-014_interior.jpg aranz_oklien_cpl7-300x209.jpg graphic-design-after-l.jpg