Трудно се избира нова входна врата, защото трябва да се съобразим с цвета ѝ, дали той ще подхожда на стените, мебелите, подовата настилка и интериорните врати. Защо да изберем метална врата за нашия дом - те са с много красив дизайн, цветове, модели дръжки, имат метален праг към тях, модели с по две заключващи системи и пълнеж пчелна пита. Това са само една малка част от преимуществата, заради които си струва да махнете старата си врата и на нейно място да се постави метална. Металните врати грабват погледа и вниманието на клиента още от вратата на магазина.

Изключително са красиви моделите с метален праг към тях, благодарение на това няма да се налага изграждането на нов. Той е свързан с вратата и цялата конструкция. Тази серия метални входни врати са произведени в Китай, както всички знаем те са много напреднали във всички сфери. Има модели с две заключващи се системи за по-голяма сигурност, за да ни предпазват от нежелани посетители. Пантите са скрити, като остават в касата при затваряне на крилото. С первази от едната страна и каса от 10 сантиметра. Первазите са в същия цвят и се сливат с крилото. Много разчупени модели с различни фрезовки, цветове и ламинатно фолио, което наподобява дървесни шарки.

Пълнежът, който е тип пчелна пита също много помага за шумоизолацията, така ние няма да чуваме външните звуци, а и няма да притесняваме околните. За всички нас е много важен цветът, все пак той трябва да се съобрази и с останалите вътрешни врати. Прагът към касата ще спести довършителна дейност и това да си изграждаме нов. Тъй като при входните метални врати касата е с дебелина 10см, при по-дебели зидове се предлага възможност и за обличане. Това обличане се състои от уширителна планка и комплект первази, които можем да изберем от серията на интериорните врати. По този начин зидът ще е облечен и отвътре, и отвън и ще има первази от двете страни.

Всички модели са подходящи за външни условия, а има и такива с UV защита и може постоянно да бъде изложена на слънце. Металните врати се предлагат с дръжка розетка (от две кръгли части) и цял шилд (изцяло цяла дръжка).