Трудно се избира нова входна врата, защото трябва да се съобразите с цвета ѝ, дали той ще подхожда на стените, мебелите, подовата настилка и наличните вътрешни врати. Необходима ли е металната врата за дома Ви? Да, защото този тип врати са с много красив дизайн, цветове, модели дръжки, имат метален праг към тях, модели с по две заключващи системи и пълнеж наречен образно пчелна пита. Изброеното е само известна част от многото преимущества, поради, които ще се замислите и замените овехтялата си врата, като поставите модерна входна метална врата. Определено тази категория врати грабват погледа и вниманието на клиента още от вратата на магазина.

​Преимуществата на металните врати

Известно е, че повечето метални входни врати идват у нас от китайски производители, но не бъдете предубедени! Знаем и факта, че Китай е много напреднал икономически във всички сфери.

Изключително са красиви моделите с метален праг към тях! Благодарение на наличието му ще сте спокойни, че няма да е нужна направата на нов. Той е свързан с вратата и цялата конструкция.

Има модели с две заключващи се системи за по-голяма сигурност, за да Ви предпазват от нежелани посетители. Пантите остават скрити от погледа, като остават в касата при затваряне на крилото. Идват с первази от едната страна и каса от 10 сантиметра. Первазите са в същия цвят и се сливат с крилото. Много разчупени модели с различни фрезовки, цветове и ламинатно фолио, което наподобява дървесни шарки.

Пълнежът, който е тип пчелна пита също много помага за шумоизолацията, така ние няма да чувате външните звуци, а и няма да притеснявате околните. За всички нас е много важен цветът, все пак той трябва да се съобрази и с останалите вътрешни врати. Прагът към касата ще спести довършителна дейност и това да си изграждате нов. Понеже при входните метални врати касата в комплекта е с дебелина 10 см, за по-широки зидове се предлага възможност и за обличане. Това обличане се състои от уширителна планка и комплект первази, които можете да изберете от серията на интериорните врати. По този начин зидът ще е облечен и отвътре, а отвън ще има первази за завършен вид.

Някои специални модели имат подходящи характеристики за външно поставяне, а има и такива с UV защита, което дава заявка, че могат да са без проблем подложени на слънчево огряване. Металните врати се предлагат, както с дръжка розетка (от две кръгли части), така и с цял шилд (цяла дръжка).