Умно решение за Вашата брава

 

Защо ключалката се нарича умна? Първо, има модул за комуникация, което означава, че може да бъде свързан към един от шлюзовете, както и да работи и да се управлява с приложение от мобилен телефон, което води до извода, че може да отворите своята входна врата само с един клик. Второ, има няколко варианта да го отворите:

Отваряне с метален ключ

Първият начин е отваряне с метален ключ. Въпреки развитието на качеството на електрониката, тя все още не може напълно да замени механиката при ключалките на входни врати. Те могат да отворят ключалката дори когато батерията е изцяло разредена. Комплектите обичайно включва 3 ключа.

Отваряне с пръстов отпечатък

Вторият начин е пръстов отпечатък. Биометричните технологии сега активно се развиват, а скенерът за пръстови отпечатъци се счита за надежден инструмент за идентифициране на потребителя. Повечето съвременни смартфони сега използват скенер за пръстови отпечатъци, така че защо да не използвате тази технология и при входната врата за достъп до вашия апартамент? Производителят твърди фалшива положителна вероятност от 0,0005%. В паметта могат да се съхраняват до 30 разпечатки.

Отваряне с цифрова парола

Третият начин е цифрова парола. Тук можете да зададете комбинация от 6 до 8 знака и при положителен отговор входната врата се отключва.

Четвъртият начин е NFC таг

Можете да щракнете една от картите с безконтактен етикет, който се доставя с комплекта.

Интелигентната брава най-често се захранва от 8 АА батерии, докато само 4 ще бъдат включени, останалите отиват в "горещия резерв". Бравата със сигурност е удобна, но къде да я използвате? Не можете да поставите това в частна къща или на място с много стриктен контрол.

Можете да я монтирате на апартамент, но на собствена опасност и риск, тъй като това ще привлече вниманието на различни антисоциални личности. Един от минусите е цената.  Въпреки че подобни биометрични дръжки за входни врати са още по-скъпи. Също така липсата на възможност за дистанционно отваряне и затваряне на вратата не е окуражаваща.

Интелигентна брава за входна врата

Ако сте решили за себе си, че искате заключване с функцията Fingerprint, тогава можете да разгледате по-отблизо този модел, в други случаи не си струва да купувате. Целта му не е контрол на достъпа, а автоматично отваряне и затваряне на брава на входната врата. Той е инсталиран отгоре на текущата ключалка, което ви позволява да включите процеса на отваряне на вратата към системата за интелигентен дом. Принцип на работа: „Отидохме до вратата, влязохме в приложението на смартфона и натиснахме бутона - след това бравата се отваря.”

Но в същото време никой не си прави труда да завие ключалката с обикновен ключ, освен ако разбира се не е включен режимът против кражба.

Предимства :

  • Лесно се монтира на текущата ключалка с помощта на двустранна лента (основното е, че ключалката пасва, а пролуката между вратата и маската е поне 45 мм отстъп);
  • Пет режима на работа;
  • Чувствително заключване на сензорен панел;
  • Възможност за осигуряване на достъп до замъка с гъвкави настройки;
  • Година на работа от 1 заряд на батерията.

Минуси:

  • Отварянето на ключалката с ключ става забележимо по-стегнато;
  • Възможност за отваряне само при директно свързване на Bluetooth телефона към ключалката ( няма да работи, за да отворите апартамента от разстояние);
  • Невъзможно е дистанционно да се види състоянието на ключалката (затворена или отворена).