Свежестта на Вашето жилище се определя най-вече от факта, как изглежда домът Ви отвън и какво има около него. Както и интериора, така и екстериора, понякога се нуждае от преобразяване. Малко от собствениците обаче се досещат, че както външния вид на къщата трябва да е приветлив, така и входа към нея. Остарялата врата, понякога, е доста голям минус за това, как изглежда жилището през погледа на случайните минувачи. Вариантите са или да купите нова врата, или тотално да смените външния ѝ вид. Ето няколко съвета, които да Ви помогнат:

1. Сменете вида ѝ, чрез нова боя!

Всички сте виждали цветни входни врати и те правят страхотно първо впечатление. Ето защо, собствениците на жилища в днешно време стават все по-креативни с цветовете. Сивото ежедневие и скучната обстановка ги карат да търсят различни начини за разнообразяване на жилището. Използването на нов и необичаен цвят може да е точно това, от което Вашата входна врата се нуждае, но помислете за последствията, преди да тръгнете да купувате литър оранжева боя, например. Преценете кой цвят най-много ще отива на обстановката около вратата – верандата, навеса или цвета на стената. Промяната може, дори да повлияе на стила на входната врата и да го превърне от обикновен в елегантен или от традиционен в модерен – изборът е изцяло във Вашите ръце!

2. Вземете нови аксесоари!

Под тях разбирайте - панти, шпионки, дръжки, чукчета за врати и табелки с номера и др. За жалост, колкото и да са хубави, с времето могат да остареят и да станат „демоде”. Смяната на тези допълнителни аксесоари на входната Ви врата е бързо, евтино и удовлетворяващо решение. Независимо, дали са ръждясали, замърсени, остарели или просто не са в правилния стил, вероятно е време да помислите за промяна. В рамките на няколко часа и с помощта на малка сума, можете напълно да трансформирате външния вид на входната си врата с нови месингови, бронзови или никелови аксесоари.

3. Поставете осветление!

Осветлението пред входната врата е важно за безопасността и привлекателността на Вашия дом. Ако планът Ви за осветление се състои от единично тяло или само крушка, помислете за обграждане на вратата с подходящи аплици. Това не само ще подобри външния вид на вашия вход, но и допълнителното осветление ще повиши безопасността и сигурността. Все пак, никой крадец не би се опитал да влезе в обляно от светлина жилище. Изберете сред десетки стенни тела или ако имате покрита веранда, обогатете осветлението си с висящ подходящ полилей, с което ще направите разлика сред всичките си съседи!

Има още безброй начини да освежите външния вид на Вашата врата и пространството около нея, стига да имате достатъчно въображение и дизайнерски талант.