Ключове за къща

Случвало ли Ви се е да си счупите ключа в ключалката? Възможно е всеки да е попадал в подобна ситуация. Ключът се заяжда, Вие се опитвате да го завъртите и след като приложите по-голям натиск, той се счупва в средата. В резултат на това, оставате с половината от него в ръцете си, а другата му част остава в ключалката, без да можете да я премахнете. Няма място за паника, все пак можете да се обадите на специалист, но първо сте длъжни да опитате да го премахнете сами. Защо да положите усилия?

Разходи

Понякога няма друг начин, освен викането на ключари. Все пак те са експертите в тази работа. Услугите им обаче могат да бъдат много скъпи, особено през нощта, през уикендите или празниците. Вероятно, Вашият ключ ще бъде счупен в най-неподходящия момент, така че пригответе сума, която ще сте готови да загубите. За щастие имаме няколко препоръчителни начини, чрез които можете да си спестите много пари, освобождавайки достъпа до входната врата. Просто следвайте тези съвети!

Ключът се вижда, стърчейки от ключалката на вратата

Виждате ли парче от ключа, което стърчи от ключалката? Тогава имате късмет! Използвайте малко масло или WD-40, за да смажете ключалката. Обичаме да използваме WD-40, тъй като продукта има дълга тръбичка, което улеснява пръскането навътре в тесни пространства. Сложете достатъчно масло, като пръскате между ключа и цилиндъра. След като смажете добре ключалката, използвайте тънки клещи, за да издърпате ключа.

Счупената част е много навътре в ключалката на вратата

Ключът Ви е изключително надълбоко в ключалката на входната врата. Не се отчайвате, може и да се намери решение! Ако е възможно, използвайте силен магнит, за да издърпате останалата част от ключа. Проблемът с този трик е, че повечето от попадналите в тази ситуация, не притежават магнит с нужната сила, но все пак ако имате опитайте! Друг трик е да намажете с мъничко лепило другата половинка на ключа и да вкарате в ключалката.  Ако изчакате определено време и изтеглите с ръка ключа, е твърде вероятно да успеете.

Ползване на пинсета

Тук ще Ви се наложи да използвате малка пинсета. С нея умело може да прихванете останалата в ключалката на входната врата част от ключа и да издърпате внимателно Не се отказвайте след първия неуспешен опит, нужна е прецизност и сръчност!

Готово!

Вече входната Ви врата е напълно достъпна. Перфектно, може да си отдъхнете!  Сега следва да само намерите дубликат и да си отворите вратата.  Ако нямате втори ключ, можете да се свържете с ключар, за да Ви направи нов. Не винаги това е възможно, но най-лошото, което може да се случи е да си смените патрона.