Водна врата с тъмен цвят и коридор

​Преди монтажа

 

  • Ако сте нарушили стените при демонтажа на старата си врата и сте направили дупки и пукнатини по стените е хубаво те да се коригират, за да не Ви създават проблеми след време. Малка шпакловка на стените и измазване на зида ще свършат работа.

  • Преди да се заемете с монтажа на новата входна врата е добре да поставите нивелира на зида, за да видите дали стените Ви са прави. Ако не са – препоръчваме да ги изправите. Всъщност това стандартно се прави заедно с допълнителната шпакловка (ако ще правите такава). Ако оставите стените с денивелация ще имате странични фуги / кривини, които ще се появят, заради липсата на прави стени. Нежеланите пропуски ще са видни между первазите на вратата и стените и наистина няма да изглеждат красиво.

  • Вземете новата врата и прецизно премахнете всички кашони, найлони и фолио-ако е увита в такова, като внимавате да не допуснете нараняване на някои от повърхностите.

​Монтаж

  • Започнете монтажа с поставянето на касата към стената. Поставете т.н „ками“ (малки дървени летвички/подложки), които помагат да поставите касата в средата на отвора в права форма. Камите се позиционират между стената и касата, за да я застопорят. Поставете по 2-3 бр. на всяка страна и 1-2бр. отгоре. По-късно вратата ще бъде трайно прикрепена към грубия отвор в тези точки.

  • След като сте поставили и укрепили с т.н. „ками“, използвайте отново нивелира, за да сте сигурни, че касата е заела права форма.

  • Започнете да поставяте монтажна пяна в празните пространства между стената и касата, като гледате да е прецизно.

  • Повечето модели каси към блиндираните входни врати и вратите които спадат към по висок клас, имат пробити отвори в самите каси, които служат за допълнително поставянето на винтове към стената, през касата, за още по-добра стабилност на монтажа. Поставете и тях, за да нямате проблеми с провисване на крилото след време. Провисването се случва често няколко месеца след монтажа, ако крилото е прекалено тежко и самата врата не е прикрепена достатъчно стабилно към стената.

  • Монтирайте всички крепежни елементи, като ги зачистите от прах и замърсявания. След това ги смажете.

 

Готово! Справихте се с демонтаж и монтаж на входна врата, сега не се колебайте, а разкажете и помогнете на приятели, ако имат нужда.