входна врата

Защо изборът на входна врата е толкова труден? Вашият дом е вашата крепост и за да се чувствате сигурни и защитени за по-дълго време, трябва много да внимавате при избора на входна врата. Повярвайте, изборът не е никак  лесен. В днешно време на пазара има изобилие от модели, които са изработени от всякакви материали. Затова е добре преди да започнем с търсенето, да добием по-подробна представа за вратите, за да знаем коя е най-подходящата за нас врата.

 

Освен познатите  елементи на входните врати, с които сме запознати- каса, крило и первази, съществуват още няколко малки, но важни компоненти за функционирането на входната врата: панти, уплътнения, дръжки, брави, патрон.

Ще се спрем на всяка част на входната врата по отделно, за да се убедите в тяхната неизбежна употреба.

Всяко семейство се стреми към уют, сигурност и топлина за своя дом и най-лесният начин да постигнем това, е като го подновим с нова Входна врата.

Вероятно за много хора изборът би бил труден, за това ще ви запознаем с няколко от важните параметри, които трябва да притежават различните входни врати:

• Взломоустойчивост – този параметър е показателен за това, колко е защитена една врата. Важно е вратата да бъде блиндирана или метална и да има сигурни заключващи системи, за да бъде по-устойчива и защитена от нежелано проникване. Повечето врати на пазара се предлагат с две или три заключващи системи, допълнително подсигурени с шипове.

Днес ще наблегнем на факта, че входната блиндирана врата е най-важна за сигурността на семейство Ви. Нейният облик влияе и на цялостното възприятие за Вашия дом, което остава и като впечатление у околните хора.

Не подхождайте с предварителна нагласа, че всяка една входна врата изработена така, че да бъде здрава и стабилна е задължително непривлекателна. Това не е така! Дизайнът на моделите, за които ще Ви разкажем в тази статия е съобразен с модерните времена, в които живеем, а цената е достъпна за всеки джоб.

Входната врата представя Вашия дом, затова трябва да се погрижите тя да има вид. Много често хората, които преминават покрай нея си съставят мнение за самите Вас, само по външния ѝ вид. Факт е, че е без голямо значение, дали жилището Ви е с ново обзавеждане, а интериорът в него стилен и модерен, те виждат и запомнят само старата и олющена врата. Убедени сме, че не целите да оставяте такова впечатление у тях, затова ако външната Ви врата има нужда от освежаване, то ние ще Ви дадем няколко препоръки как да се справите самостоятелно с този проблем.