Живеете в къща и имате желанието да промените фасадата, защото входната врата изглежда зле и не е поддържана. В повечето случаи хората държат на безупречния вид на дома си, но не са наясно колко важно е входната врата да бъде също изрядна. Вратата е нещо повече от вход за жилището. Тя, освен че посреща най-желаните хора е и бариера за крадци и недоброжелатели. Когато една входна врата има правилна поддръжка и обслужване, нейният живот може да се удължи и така ще Ви служи за по-дълъг период от време. Няма вечни неща, това важи и за вратите. Една врата, ако е изработена от качествена дървесина, но е изложена на атмосферни условия - пряка слънчева светлина, високи или ниски температури, сняг, дъжд – това не би ѝ се отразило никак добре. Съвсем нормално е, врата изработена от МДФ панели, с времето да се разшири леко и подуе от влагата. Както всяко нещо, така и вратата си иска своето внимание. Ако не се вземат мерки на време, ще дефектира до необратима степен. Едно крило изкривено вследствие на влага, трудно започва да се отваря и затваря. Вратите имат заводски допустими норми на отклонения, след което е вече невъзможно да се поправят. Единственият вариант е подмяна с нова врата.

Блиндирана врата

Блиндираните врати са подходящи за панелни жилища, за тухлени жилища дори и за къщи. Те са шумоизолиращи и топлоизолиращи. Основен въпрос, който трябва да си зададем при закупуването на врата е, колко е сигурна тя. Трябва също да разберем и колко сигурни са заключващите системи по нея.

 

При покупка на ново жилище, офис или настоящи такива, идва време, когато е необходима подмяната на входната врата или просто нейното вдъхване на нов живот. На пазара се предлага богато разнообразие от врати, подходящи за външни условия и такива, които са за затворени помещения - апартаменти, вътрешни стълбища в къщи. Най-общо казано разликата е в покритието, което се предполага да е устойчиво на външни атмосферни влияния, а именно UV светлина, дъжд, сняг.

Блиндирана врата за дома

Когато избирате блиндирана врата, трябва да знаете какви качества тя трябва да притежава. Естествено, тя трябва да предпазва къщата от външно проникване, така че от нея се изисква устойчивост на взлом. Звукоизолацията и топлоизолацията са еднакво важни. Разбира се, трябва да имат и много други качества, които ще разгледаме по-подробно.

Наложило Ви се е изневиделица да смените блиндираната врата, а нямате отредени пари за това?