Необходимо е да бъдат завършени всякакви процедури по нанасяне на мазилка, шпакловане и т.н. Към монтаж на входните вратите се пристъпва накрая.

     Преди за започнете монтажа измерете равнините на стената спрямо касата. Необходимо е да са напълно прави. След като сте направили това, можете да пристъпите към поставяне на пяна между стената и касата. По-масивните каси за входни врати, освен с пяна, се монтират към стената и с винтове, за по-голяма стабилност.

Ето някои важни моменти при монтажа на входна врата:

     От голямо значение е дизайнът на вратата да е уникален и стилен, но ако качеството на материалите е ниско, то цялата подмяна на вратата се обезсмисля.

     Останалите елементи от вратата - панти, дръжки, ключалки и др, трябва да са в стила на вратата, за да не изглеждат нелепо.

     Обърнете внимание на цвета на дръжките! Той също е от значение за цялостната визия на вратата.

 

     Дръжките може да са с цвят бронз, злато, никел, може да са матови или полирани. Върху пантите можете да поставите декоративни капачки. А възможността на някои модели панти да се регулират, предотвратява възможността за усукване на крилото.

     Входната врата е тази част от дома, за която се сещаме много рядко, само когато влизаме или излизаме от вкъщи. Това е изключително грешен подход от наша страна, защото входната врата е изключително важна част от жилището ни. Тя е лицето на нашия дом, също и важен елемент от цялостната ефективност на жилището. Добре на входа на дома да поставим блиндирана врата, за да гарантираме сигурността на цялото семейство и имущество. Ето защо е важно да отделим повече внимание на вратата, особено когато планираме ремонт. Често допускана грешка е отделянето на повече внимание и средства за ремонта на интериора на дома и напълно пренебрегваме  входа му. Трябва да знаете, че входната врата оказва невероятно въздействие и върху интериора.

Как да преценим дали трябва да сменим входната врата с нова?

  • Всички входни врати трябва да се проверяват периодично. Внимателно огледайте как вратата пасва в рамката. Това можете да направите като я отваряте и затваряте в топло и в студено време. Уверете се, че всички закрепвания и части на вратата не са увредени. Ако в топлото време тя се затваря трудно и плътно, то със сигурност в студеното време ще е зле уплътнена.
  • Внимателно проверете уплътненията от всяка страна на вратата. Ако някъде се процежда светлина, то подмяната на уплътнителя е задължителен, за да се избегне влизането на въздух отвън навътре.
  • Сигурността на вратата е от решаващо значение. Затова е необходимо да тествате ключалките и бравите дали са стабилни и здрави. Те гарантират сигурността на жилището ви.
  • Знаете ли колко добре изолира вашата врата? Можете да проверите това като измерите температурата от вътрешната страна на вратата в топло и студено време. Ако външната температура оказва влияние, вероятно изолацията на крилото е недостатъчна или увредена. При избор на нова врата, търсете такава с качествен изолационен пълнеж, плътно прилягаща на уплътнението, блиндирана и с неразбиваеми ключалки.

 

   Всички врати изискват нашето внимание и грижи. Така ще сме спокойни и сигурни, че изпълняват своята основна функция - защита на семейството и имуществото ни. Също така, те придават авторитетен вид на входа на дома ни. Да не забравяме, че хората които виждат вратата ни, си правят извода за нас като стопани.

Живеем в трудни времена, в които хората са се научили да се пазят и да разчитат само на себе си. Но когато става въпрос за създаване на семейство и градене на дом, всеки иска да предпази любимите си същества и те да се чувстват в безопасност. Това може да се случи и с правилния избор на входна врата. Тези врати са много важни, защото служат за преход от външната среда към уюта на дома. Добре е по дизайн да не се отличават прекалено много от заобикалящата ги среда.

За да се почувствате в безопасност и да предпазите близките и семейството си, трябва да изберете стабилна и масивна входна врата. Тя може да ви осигури нужният комфорт и да ви предпази от влизане с взлом. Тази врата вдъхва респект и е отличен завършек на дома ви.

 

     Входната врата говори много за стопанина на дома. Затова е важно каква врата ще изберете за входа на вашата крепост.  На пазара се предлага огромно разнообразие от модели, различни като стил, цвят и качество. Ако отделите малко повече време за избора си, вероятно ще попаднете на подходящата за вашия дом врата.

     Най-важната функция на входната врата е да пази дома ви от външни посегателства. Затова проучете пазара и се спрете на тези входни врати, които са с ефективна заключваща система. Покритието има по-естетически принос в избора, но в никакъв случай не е маловажно. За да сме максимално полезни в избора ви, ще се спрем на различните видове покрития за входни врати, особеностите и приложението им.

МДФ - ламиниран или лакиран

     Този вариант е подходящ за къщи с навеси и за апартаменти. Не се препоръчва за места, които са влажни и са изложени на лоши метеорологични условия.  Дървените врати също не са предназначени за ползване на открито.

PVC фолио

     С този материал се придава завършен вид на металната врата. Препоръчва се вратите с подобно покритие да се използват в жилищни сгради и кооперации. Слънчевите лъчи действат пагубно на материала, затова той не е подходящ за къщи и вили. Ако все пак сте си харесали модел с такова покритие, вземете с фолио, което притежава UV защита.

Врата с прахово боядисване

     Това е най-издържливото покритие при вратите, затова се препоръчва за монтиране на места, които са изложени на атмосфетни влияния. Технологията на боядисването и използваните материали гарантират здравината на положения слой.

Врати от PVC

     Вратите от този материал не са подходящи за външи, защото са нестабилни. Заключващите системи също не са усъвършенствани. Този вид врати е по-подходящ за интериорна употреба.

Врати от алуминий 

     Изолацията е лоша, а крилата са много тънки. Подходящи са само за интериора и не се препоръчват за входни.

2298_big.jpg

Блиндирани врати за дома, те отдавна не предизвикват бума, който имаха преди няколко десетилетия. И въпреки това все още се предлагат на пазара в голямото многообразие гарантиращи спокойствие, комфорт и сигурност за всеки.

Блиндирани врати има достатъчно и са добър вариант за предпазване от нежелани посетители, наред с обещаващата добра визия за входа на дома. Освен с тази задача, те се предлагат и за десетки други неща в заобикалящата ни действителност, а това определя и многообразието от видове.

По цени, качество и редица други неща могат да изненадат. Сред тях са: блиндирани входни врати ; врати за апартаменти ; врати за къщи ; врати за вили ; врати за мазета и т.н.