Има няколко основни и много важни фактора, които вървят ръка за ръка с избора на входна врата.

Фактори, при избор на входна врата - сигурност, комфорт и стил

Главният вход на всеки един дом е крепостта, през която не може да премине всеки, който поиска.

Бихме Ви посъветвали да помислите добре за входната врата, която ще изберете, защото от това ще зависи домашният ви уют и спокойствие.

Външната врата е началото на всеки дом. Нейният избор индексира Вашия вкус за интериор и качество. Хората градят домовете си години наред. Така че, за да постигнете желания баланс, относно основните фактори, в дома си, изберете качествена и стабилна входна врата.

Различните модели метални врати се предлагат в разнообразни вариации от цветови гами и дизайни. Някои от тях са с MDF панели, а други са само прахово боядисани.

Не бързайте с избора си! Направете консултация с доказали се фирми на пазара, вносители или производители на качествени врати, защото крадците не пропускат да се възползват от не добре защитените жилища. Това им помага да постигнат целта си, не им го позволявайте, като избирате ниско качествени врати, които не са никаква пречка за тях. Накрая потърпевшите сте вие, затова се предпазете сами от подобен тип деяния.

Здравите и надеждни блиндирани врати са доста по-масивни. Те се отличават с бронировки на патроните и имат пасивни шипове от страната на пантите, което също допринася за надеждността на вратата. Дори и да иска да влезне крадец, всичко това ще го забави достатъчно, преди да изпълни целта си.

Всяка по-масивна и здрава врата носи по-малка  вероятност за опити за взлом в дома Ви.

Вратите са важен елемент от всеки дом, особено входната, така че не ги подценявайте. И не се заблуждавайте с ниските цени, а се информирайте за харектеристиките на вратата и нейното качество.

Имайте предвид, че в днешно време металните врати са с много по-модерна визия от дървените и са много по-надеждни.

Никой не може да определи кой е най-добрият цвят за блиндирани врати или въобще каквито и да е входни. Изборът на цвят, обаче, трябва да бъде съобразен по няколко признака, така че да си подхожда с цялостния облик на жилището или сградата, за която е предназначена вратата.

Все пак съществуват няколко насоки, дадени ни от дизайнерите, към които е добре да се придържаме, за да не съжаляваме относно инвестицията си.

Ето какво трябва да знаете за цветовете при избора на Вашата блиндирана врата:

  •       Ако искате да заслепите преминаващите с новата си блиндирана врата, то следва да се спрете на ярки или лъскави цветове, като зелено, жълто, черно. Можете и да комбинирате например тюркозено зелено със златисто.
  •       Когато решавате какъв да е цветът на вратата Ви трябва да съобразите също местоположението си и климатът. В по-хладните градове обикновено се набляга на по-тъмни и по-дълбоки нюанси. Докато в по-топлите места е точно обратното. Там често може да попаднете на жълти врати, например.
  •       Блиндираните врати могат да се покрият така, че да имитират дърво. Все по-популярно става оцветяването на този материал, а не боядисването, тъй като се получават петна, доближаващи се до естествения вид на дървото. А за рамките на вратите са подходящи опушените земни нюанси в сив въглен и шоколадово кафяво.
  •        Ако пък не намирате своя желан цвят из магазините, то можете сами да си го създадете, чрез смесване на различни цветове или нюанси. Поискате съвет от някой консултант на бои и си направете своя неповторим цвят.

Не се влияйте от тенденциите, защото те се менят, а изберете цвета, който ще Ви кара да се усмихвате щом застанете пред дома си. Можете да изберете измежду стандартни цветове, но вероятно всички около Вас ще са с подобни врати, затова заложете на личната си интуиция и експериментирайте с любимите си цветове.

Освен познатите  елементи на входните врати, с които сме запознати- каса, крило и первази, съществуват още няколко малки, но важни компоненти за функционирането на входната врата: панти, уплътнения, дръжки, брави, патрон.

Ще се спрем на всяка част на входната врата по отделно, за да се убедите в тяхната неизбежна употреба.

Пантите  са абсолютно необходими за функционирането на вратите, освен ако не са плъзгащи. Те са част от входната врата,натоварваща се най-много. Пантите на блиндираните врати са по-груби и големи, тъй като крилото е доста по –тежко от това на интериорните врати. Входните врати, които са  специален пълнеж тип „пчелна пита” позволяват пантите да бъдат скрити. Най-често интериорните врати се монтират с панти тип „пеперуда” или осови панти. В повечето случаи и на  двата вида врати се поставят по 3 бр.

Уплътнения - също важна част за входните и интериорните врати. Правилно поставеното уплътнение ни спестява много от сметките за ток. Те служат за топло- и шумоизолация, както и от навлизането на прах в дома ни.

Дръжките са завършекът на визията на вратите във Вашия дом. На пазара има богат асортимент от видове разнообразна палитра от дизайн, цвят, форма, които идеално ще е подчертаят стила на вратата Ви. Бялата врата се съчетава чудесно с иноксова дръжка, а съответно, когато вратата е в кафяв цвят или кафеникави нюанси се съчетава със златистите дръжки.

Бравите са част от заключващия механизъм на вратата. В зависимост от начина на заключване бравите биват доста видове: обикновени, секретни, касови, сервизни и др.

 

Патронът също е доста важна част за сигурността на дома ни, когато става въпрос за входна врата. Те също се делят на различни видове, спрямо сигурността, която осигуряват.

И не на последно място ще споменем аксесоарите чукче и шпионка. Чукчето замества по един чудесен начин познатия звънец. Съществуват много различни модели чукчета. Шпионката, би увеличила сигурността на Вашия дом, но освен това и е интересен завършек на Вашата входна врата. 

 

 

 

входна врата

Защо изборът на входна врата е толкова труден? Вашият дом е вашата крепост и за да се чувствате сигурни и защитени за по-дълго време, трябва много да внимавате при избора на входна врата. Повярвайте, изборът не е никак  лесен. В днешно време на пазара има изобилие от модели, които са изработени от всякакви материали. Затова е добре преди да започнем с търсенето, да добием по-подробна представа за вратите, за да знаем коя е най-подходящата за нас врата.

 

Основният и водещ критерий при избор на входна врата е сигурността

За осигуряване на повече безопасност, препоръчително е да се насочите към блиндираните входни врати. Почти невъзможно е да се разбие една такава врата, защото тя е оборудвана с един или два самостоятелни надеждни заключващи механизма, които имат капачки против разбиване на патроните. Някои разполагат и с допълнителна трета ключалка от вътрешната страна, която им осигурява допълнителна защита, с по-високо ниво на сигурност, както и секретност. Този тип врати първо, че имат чудесен външен вид и второ – ефективно ще предпазят жилището Ви от посегателства.

 

Друг важен критерий е стилът. За целта е нужно да избирате подходяща форма, цвят и дизайн, които да пасват на мирогледа Ви. Вече много фирми предлагат изработка на входни врати по индивидуални размери, модели и цветове. Това е много добро решение, особено за хората, които целят уникалност. Усещането, че си създал нещо по твое усмотрение, както и да създадеш нещо по свой собствен стил, допълнително  допринася за топлина и уют в жилището.

 

Входната врата трябва да осигурява комфорт и спокойствие. Затова трябва  да помислим и за нейния пълнеж. Тя трябва да е топло- и шумо-изолираща.  Има различни видове такива изолации, като например минерална вата, полистирен, полиуретанова пяна и т.н., от които, като една от най-добрите, се класифицира минералната вата.

 

Надяваме се да сме Ви били полезни с допълнителната информация, която Ви предоставихме, ако сте решили да правите промени в дома си.

Днес ще си поговорим за това, колко важна е входната блиндирана врата, както за сигурността на семейство ви, така и за цялата визия на вашия дом.

Това, че една врата е изработена така, че да бъде здрава и стабилна, не е задължително да означава, че крайният продукт е непривлекателен. Дизайнът на моделите, за които ще ви разкажа в тази статия е съобразен с модерните времена, в които живеем, а цената е достъпна за всеки джоб.

Серия Елеганс се гордее със своите изключително издръжливи два на брой МДФ панела, които са ламинирани и се предлагат в четири изтънчени цвята. Самото крило е с дебелина от цели 90 мм. Между дървените плоскости е поставен метален лист. Конструкцията на вратата е подсилена и с допълнително метално оребрение. За ваше удобство шпионката се монтира на момента на височина по ваше желание и, ако решите може да бъде поставено и елегантно чукче.

 

Блиндирана входна врата модел T-901 от Врати София

 

Касата на тези висококачествени блиндирани входни врати бива регулируема и е праховобоядисана в тъмночерна гама. Също така, тя може да бъде облечена с МДФ плоскости и допълнително поставени первази, отговарящи на същия цвят като този на вратата. Така визията им изглежда още по-завършена.

Да си поговорим и за сигурността, която получавате при съответната покупка. Освен целият метал, за когото говорихме преди малко, поставен във вътрешността на крилото, тези модели са и с двойно заключване, т.е. снабдени са с две брави. Имат си също така резе и нощно заключване.

Вратите разполагат с Г– образна лайсна и са с гумено уплътнение по крилото и касата.

За да се чувствате на топло у дома и изолирани от всякакъв шум, моделите са снабдени и с изолационен материал от минерална вата.

 

Вече не е нужно да се чудите кое да изберете – стил или качество, защото можете да получите и двете. Моделите от серия Елеганс отговарят на всички ваши очаквания.