Никой не може да определи кой е най-добрият цвят за блиндирани врати или въобще каквито и да е входни. Изборът на цвят, обаче, трябва да бъде съобразен по няколко признака, така че да си подхожда с цялостния облик на жилището или сградата, за която е предназначена вратата.

Все пак съществуват няколко насоки, дадени ни от дизайнерите, към които е добре да се придържаме, за да не съжаляваме относно инвестицията си.

Ето какво трябва да знаете за цветовете при избора на Вашата блиндирана врата:

  •       Ако искате да заслепите преминаващите с новата си блиндирана врата, то следва да се спрете на ярки или лъскави цветове, като зелено, жълто, черно. Можете и да комбинирате например тюркозено зелено със златисто.
  •       Когато решавате какъв да е цветът на вратата Ви трябва да съобразите също местоположението си и климатът. В по-хладните градове обикновено се набляга на по-тъмни и по-дълбоки нюанси. Докато в по-топлите места е точно обратното. Там често може да попаднете на жълти врати, например.
  •       Блиндираните врати могат да се покрият така, че да имитират дърво. Все по-популярно става оцветяването на този материал, а не боядисването, тъй като се получават петна, доближаващи се до естествения вид на дървото. А за рамките на вратите са подходящи опушените земни нюанси в сив въглен и шоколадово кафяво.
  •        Ако пък не намирате своя желан цвят из магазините, то можете сами да си го създадете, чрез смесване на различни цветове или нюанси. Поискате съвет от някой консултант на бои и си направете своя неповторим цвят.

Не се влияйте от тенденциите, защото те се менят, а изберете цвета, който ще Ви кара да се усмихвате щом застанете пред дома си. Можете да изберете измежду стандартни цветове, но вероятно всички около Вас ще са с подобни врати, затова заложете на личната си интуиция и експериментирайте с любимите си цветове.