Всяко семейство се стреми към уют, сигурност и топлина за своя дом и най-лесният начин да постигнем това, е като го подновим с нова Входна врата.

Вероятно за много хора изборът би бил труден, за това ще ви запознаем с няколко от важните параметри, които трябва да притежават различните входни врати:

• Взломоустойчивост – този параметър е показателен за това, колко е защитена една врата. Важно е вратата да бъде блиндирана или метална и да има сигурни заключващи системи, за да бъде по-устойчива и защитена от нежелано проникване. Повечето врати на пазара се предлагат с две или три заключващи системи, допълнително подсигурени с шипове.

• Шумо и топло изолация - има различни материали, с които може да се постигне изолацията, като най-разпространени при Входните врати са минералната вата и полистирена. Минералната вата е направена от естествени материали - камък и стъкло, като свойствата ѝ са с голяма трайност и няма опасност да се променят във времето.

• Визия - и не на последно място е много важно вратата да бъде с красива визия, все пак тя е лицето на един дом. Изобилието е голямо, за това тук идва и трудния момент да вземем решение. Това решение е много важно, защото Входната врата е дълготрайна инвестиция и не може да правим компромиси. На първо място трябва да решим какъв цвят би подхождал на интериора в дома ни, както и на екстериора. След което трябва да изберем в какъв стил да бъде вратата.

Класически - изчистени цветове, без орнаменти, които да придават ексцентричност.

Модерен - при този стил вратата може да бъде в няколко различни цвята или нюанси на един цвят, с фрезовани орнаменти, по-разчупена, със стъклени части, но в същото време да бъде стилна.

Електичен - това е стил, който представлява безразборно смесване на различни стилове. Тук изцяло имаме свобода на идеите, този стил е подходящ при врати, които ще бъдат направени по поръчка.