Живеем в трудни времена, в които хората са се научили да се пазят и да разчитат само на себе си. Но когато става въпрос за създаване на семейство и градене на дом, всеки иска да предпази любимите си същества и те да се чувстват в безопасност. Това може да се случи и с правилния избор на входна врата. Тези врати са много важни, защото служат за преход от външната среда към уюта на дома. Добре е по дизайн да не се отличават прекалено много от заобикалящата ги среда.

За да се почувствате в безопасност и да предпазите близките и семейството си, трябва да изберете стабилна и масивна входна врата. Тя може да ви осигури нужният комфорт и да ви предпази от влизане с взлом. Тази врата вдъхва респект и е отличен завършек на дома ви.

 

Входната врата трябва да е изработена от много качествена дървесина, която  да е обкантена по крилото с метал. Не е за подценяване и обкова, който се предлага към нея. Именно той придава част от красотата на входа на жилището ви. Крилото трябва да е с дебелина 70 мм и вътре в него да има добра топло и шумо изолация. По този начин дома ви ще е изолиран от студ и от шум.  Крилото на вратата трябва да е с поне две независими заключващи системи. Така, дори и някой да се е насочил към вашия апартамент, най-вероятно ще се откаже.  Добре е да си изберете заключваща система с бронировка на патрона.  Друго на което трябва да обърнете внимание е възможността на вратата да се отваря навън/навътре, наляво или надясно.  С тази опция ще се съобразите с разположението на дома си, а не със самата врата. Сложете си и шпионка, която да обхваща 180 градуса от зрителното поле. Тя може дори и да е под формата на „чукче”, за по-голяма красота. За сигурността, важна роля играят и пантите. Изберете си модел с поне 3 броя, за по-голяма издръжливост.  А относно первазите и касите -  добре е первазите да са 7 см в ширина, за да обхванат стената и да закрепят вратата.  Нека касата ви да е регулируема. По този начин след обличането на зида няма да личи, че е къртено и няма да имате довършителни работи, освен да се порадвате на вашата нова входна врата.

 

Ако сте решили да си купите подобна входна врата и да подсигурите дома си, ви съветваме да не пестите средства, а да изберете най-доброто на пазара.