Всяка дейност, особено строителната е специфична. Само специалисти работили години дадена професия, могат да предвидят спънки и проблеми, още преди да са се появили. Разбира се, не твърдим, че няма да се справите, но е нужна поне информация по темата.

Първото, с което започва всичко е изборът, на най-добрата входна врата, която да отговаря на нуждите на дома.

Ето, някои важни моменти при избирането на входна врата:

Определете ясни изисквания, по отношение на заключване, степен на изолация (температурна и звукова), покритие (Ув устойчивост), външен вид и аксесоари. Да кажем, че сме степенували параметрите, според тяхната важност:

  1. Сигурността е тази, на която всички държат и търсят, тя е от първостепенно значение! Качествени патрони и няколко възможности за заключване със шипове.
  2. Изолацията ще предпази жилището от смяната на температурата, попадането на прах и влизането на шум.
  3. Покритието гарантира дълга експлоатация, без промяна на облицовката!
  4. Стилът определя цялостното излъчване. От голямо значение е дизайнът на вратата да е уникален и стилен, но ако качеството на материалите е ниско, то цялата подмяна на вратата се обезсмисля.
  5. Останалите елементи от вратата - панти, дръжки, ключалки и др, трябва да са в стила на вратата, за да не изглеждат нелепо. Обърнете внимание на цвета на дръжките! Той също е от значение за цялостната визия на вратата. Дръжките може да са с цвят бронз, злато, никел, може да са матови или полирани. Върху пантите можете да поставите декоративни капачки. А възможността на някои модели панти да се регулират, предотвратява възможността за усукване на крилото.

Практични съвети преди монтаж:

Преди предприемането на поставяне на врата, е задължително и необходимо да бъдат завършени всякакви процедури по нанасяне на мазилка, шпакловане и т.н. Към монтаж на входните врати се пристъпва накрая.

Важно е и преди работа по монтажа да измерите равнините на стената спрямо касата. Необходимо е да са напълно прави! След като сте направили това, можете да пристъпите към поставяне на пяна между стената и касата. По-масивните каси за входни врати, освен с пяна, се монтират към стената и с винтове, за по-голяма стабилност. Използвате се и стабилизатори, които да държат в равно положение рамката, те се слагат, както горе и долу, така и в средата.

Има доста още тънкости, за които да проучите. Зад успешното завършване на всяка работа, преди всичко, стои добрата подготовка!