Печат

     Трудно е да дадем еднозначен отговор на този въпрос. Определено вратата е неразделна част от стената. Начина на захващане, вида на касата и материала на изработка, зависят от стената, на която ще се монтира тя, също така и от коридора, за който е предназначена. Входните врати са част и от интериора на жилището. Те се съобразяват с мебелите и дизайна на помещенията. Често за модерен или класически стил интериор се използват дървени врати, като се следи да са с един тон по-тъмни от цвета на паркета. При съвременните, модернистични врати, които са с гладка повърхност, цвета хармонизира с пода на помещението, както и с обзавеждането.

     В повечето случаи се предпочитат по-здрави и масивни входни врати, като дизайна някак си остава на заден план. Вратите, които са изработени от материали като МДФ или ПДЧ, дори и дървените, влизат в употреба при помещения, които имат неутрален интериор и са по-подходящи за интериорни, отколкото за входни.

     Вратите със стъкло в структурата си са изключително красиви. Използва се декоративно стъкло, което е необходимо да притежава висок клас на безопасност, а може да има и стъклопис. Ако искате стъклописа да е цвете, съобразете баланса на декорация в помещението. Постарайте се да избегнете цветното натрупване. Тези врати не са особено подходящи за входа на жилището, заради понижената им степен на защита.

 

     Пластмасовите врати се употребяват предимно за балкони, зимни градини, тераси, вътрешни дворове и др. Не се препоръчва монтирането на такива врати за основни входни. Посъветвайте се със специалисти по интериорен и екстериорен дизайн дизайн, за да избегнете допускането на нелепи грешки.