Входната врата говори много за стопанина на дома. Затова е важно каква врата ще изберете за входа на вашата крепост.  На пазара се предлага огромно разнообразие от модели, различни като стил, цвят и качество. Ако отделите малко повече време за избора си, вероятно ще попаднете на подходящата за вашия дом врата.

     Най-важната функция на входната врата е да пази дома ви от външни посегателства. Затова проучете пазара и се спрете на тези входни врати, които са с ефективна заключваща система. Покритието има по-естетически принос в избора, но в никакъв случай не е маловажно. За да сме максимално полезни в избора ви, ще се спрем на различните видове покрития за входни врати, особеностите и приложението им.

МДФ - ламиниран или лакиран

     Този вариант е подходящ за къщи с навеси и за апартаменти. Не се препоръчва за места, които са влажни и са изложени на лоши метеорологични условия.  Дървените врати също не са предназначени за ползване на открито.

PVC фолио

     С този материал се придава завършен вид на металната врата. Препоръчва се вратите с подобно покритие да се използват в жилищни сгради и кооперации. Слънчевите лъчи действат пагубно на материала, затова той не е подходящ за къщи и вили. Ако все пак сте си харесали модел с такова покритие, вземете с фолио, което притежава UV защита.

Врата с прахово боядисване

     Това е най-издържливото покритие при вратите, затова се препоръчва за монтиране на места, които са изложени на атмосфетни влияния. Технологията на боядисването и използваните материали гарантират здравината на положения слой.

Врати от PVC

     Вратите от този материал не са подходящи за външи, защото са нестабилни. Заключващите системи също не са усъвършенствани. Този вид врати е по-подходящ за интериорна употреба.

Врати от алуминий 

     Изолацията е лоша, а крилата са много тънки. Подходящи са само за интериора и не се препоръчват за входни.