При покупка на ново жилище, офис или настоящи такива, идва време, когато е необходима подмяната на входната врата или просто нейното вдъхване на нов живот. На пазара се предлага богато разнообразие от врати, подходящи за външни условия и такива, които са за затворени помещения - апартаменти, вътрешни стълбища в къщи. Най-общо казано разликата е в покритието, което се предполага да е устойчиво на външни атмосферни влияния, а именно UV светлина, дъжд, сняг.

 

След избора на модел, цвят и дизайн на металната или блиндирана врата, понякога остават довършителни дейности след монтирането на новата придобивка. Дали ще е за обръщане и измазване на зида, или просто с идеята да доукрасим или да затвърдим декорацията.

Врата с декорация в коридораВрата с декоративни елементи

Има най-различни варианти за декорация около вратата. Един нагледен пример е обръщането на зида и лепенето на камъни, вместо да се облича зида с уширителна планка към касата. Или към вече облечен зид, едно продължение.

Друго възможно решение е обличане остатъка от стената с уширения и первази от дървен материал, ПВЦ или алуминиеви первази.

Друг важен етап след монтирането на входна врата е оформянето на праг, ако е необходимо. Има врати с вграден праг и в този случай купувачът е облекчен в този аспект. Изграждането и оформянето може да се направи с естествен камък, плочки, дървен материал, в зависимост от предпочитанията и възможностите на всеки.

 Праг на входна врата

Разбира се, декорирането около вратата не е задължително само след подмяната й. Една малка промяна в интериора в коридора например: нови мебели, може да наложи необходимата промяна около входната врата.

Можем да развихрим въображението си без лимит. Но най-важното е да не се прекалява, а да подходим със стил.

И най-важното не започвайте ремонтни дейности без доброто си настроение и вдъхновение. Внимателно се подгответе с необходимите материали и бъдете търпеливи. Резултатът няма да ви остави да чакате.