Вратите могат да бъдат символ на величие, възможност или власт. Някои известни врати са били считани за символични портали към други светове. Има врати, които са проектирани за почитане на богове, царе и дори жени. Те са представлявали сложно издълбани лъвове, дракони и божества, служещи за предупреждение или поздрав.

Трудно се избира нова входна врата, защото трябва да се съобразим с цвета ѝ, дали той ще подхожда на стените, мебелите, подовата настилка и интериорните врати. Защо да изберем метална врата за нашия дом - те са с много красив дизайн, цветове, модели дръжки, имат метален праг към тях, модели с по две заключващи системи и пълнеж пчелна пита. Това са само една малка част от преимуществата, заради които си струва да махнете старата си врата и на нейно място да се постави метална. Металните врати грабват погледа и вниманието на клиента още от вратата на магазина.

Изключително са красиви моделите с метален праг към тях, благодарение на това няма да се налага изграждането на нов. Той е свързан с вратата и цялата конструкция. Тази серия метални входни врати са произведени в Китай, както всички знаем те са много напреднали във всички сфери. Има модели с две заключващи се системи за по-голяма сигурност, за да ни предпазват от нежелани посетители. Пантите са скрити, като остават в касата при затваряне на крилото. С первази от едната страна и каса от 10 сантиметра. Первазите са в същия цвят и се сливат с крилото. Много разчупени модели с различни фрезовки, цветове и ламинатно фолио, което наподобява дървесни шарки.

Пълнежът, който е тип пчелна пита също много помага за шумоизолацията, така ние няма да чуваме външните звуци, а и няма да притесняваме околните. За всички нас е много важен цветът, все пак той трябва да се съобрази и с останалите вътрешни врати. Прагът към касата ще спести довършителна дейност и това да си изграждаме нов. Тъй като при входните метални врати касата е с дебелина 10см, при по-дебели зидове се предлага възможност и за обличане. Това обличане се състои от уширителна планка и комплект первази, които можем да изберем от серията на интериорните врати. По този начин зидът ще е облечен и отвътре, и отвън и ще има первази от двете страни.

Всички модели са подходящи за външни условия, а има и такива с UV защита и може постоянно да бъде изложена на слънце. Металните врати се предлагат с дръжка розетка (от две кръгли части) и цял шилд (изцяло цяла дръжка).

Никой не може да определи кой е най-добрият цвят за блиндирани врати или въобще каквито и да е входни. Изборът на цвят, обаче, трябва да бъде съобразен по няколко признака, така че да си подхожда с цялостния облик на жилището или сградата, за която е предназначена вратата.

Все пак съществуват няколко насоки, дадени ни от дизайнерите, към които е добре да се придържаме, за да не съжаляваме относно инвестицията си.

Ето какво трябва да знаете за цветовете при избора на Вашата блиндирана врата:

  •       Ако искате да заслепите преминаващите с новата си блиндирана врата, то следва да се спрете на ярки или лъскави цветове, като зелено, жълто, черно. Можете и да комбинирате например тюркозено зелено със златисто.
  •       Когато решавате какъв да е цветът на вратата Ви трябва да съобразите също местоположението си и климатът. В по-хладните градове обикновено се набляга на по-тъмни и по-дълбоки нюанси. Докато в по-топлите места е точно обратното. Там често може да попаднете на жълти врати, например.
  •       Блиндираните врати могат да се покрият така, че да имитират дърво. Все по-популярно става оцветяването на този материал, а не боядисването, тъй като се получават петна, доближаващи се до естествения вид на дървото. А за рамките на вратите са подходящи опушените земни нюанси в сив въглен и шоколадово кафяво.
  •        Ако пък не намирате своя желан цвят из магазините, то можете сами да си го създадете, чрез смесване на различни цветове или нюанси. Поискате съвет от някой консултант на бои и си направете своя неповторим цвят.

Не се влияйте от тенденциите, защото те се менят, а изберете цвета, който ще Ви кара да се усмихвате щом застанете пред дома си. Можете да изберете измежду стандартни цветове, но вероятно всички около Вас ще са с подобни врати, затова заложете на личната си интуиция и експериментирайте с любимите си цветове.

Има няколко основни и много важни фактора, които вървят ръка за ръка с избора на входна врата.

Фактори, при избор на входна врата - сигурност, комфорт и стил

Главният вход на всеки един дом е крепостта, през която не може да премине всеки, който поиска.

Бихме Ви посъветвали да помислите добре за входната врата, която ще изберете, защото от това ще зависи домашният ви уют и спокойствие.

Външната врата е началото на всеки дом. Нейният избор индексира Вашия вкус за интериор и качество. Хората градят домовете си години наред. Така че, за да постигнете желания баланс, относно основните фактори, в дома си, изберете качествена и стабилна входна врата.

Различните модели метални врати се предлагат в разнообразни вариации от цветови гами и дизайни. Някои от тях са с MDF панели, а други са само прахово боядисани.

Не бързайте с избора си! Направете консултация с доказали се фирми на пазара, вносители или производители на качествени врати, защото крадците не пропускат да се възползват от не добре защитените жилища. Това им помага да постигнат целта си, не им го позволявайте, като избирате ниско качествени врати, които не са никаква пречка за тях. Накрая потърпевшите сте вие, затова се предпазете сами от подобен тип деяния.

Здравите и надеждни блиндирани врати са доста по-масивни. Те се отличават с бронировки на патроните и имат пасивни шипове от страната на пантите, което също допринася за надеждността на вратата. Дори и да иска да влезне крадец, всичко това ще го забави достатъчно, преди да изпълни целта си.

Всяка по-масивна и здрава врата носи по-малка  вероятност за опити за взлом в дома Ви.

Вратите са важен елемент от всеки дом, особено входната, така че не ги подценявайте. И не се заблуждавайте с ниските цени, а се информирайте за харектеристиките на вратата и нейното качество.

Имайте предвид, че в днешно време металните врати са с много по-модерна визия от дървените и са много по-надеждни.

входна врата

Защо изборът на входна врата е толкова труден? Вашият дом е вашата крепост и за да се чувствате сигурни и защитени за по-дълго време, трябва много да внимавате при избора на входна врата. Повярвайте, изборът не е никак  лесен. В днешно време на пазара има изобилие от модели, които са изработени от всякакви материали. Затова е добре преди да започнем с търсенето, да добием по-подробна представа за вратите, за да знаем коя е най-подходящата за нас врата.

 

Основният и водещ критерий при избор на входна врата е сигурността

За осигуряване на повече безопасност, препоръчително е да се насочите към блиндираните входни врати. Почти невъзможно е да се разбие една такава врата, защото тя е оборудвана с един или два самостоятелни надеждни заключващи механизма, които имат капачки против разбиване на патроните. Някои разполагат и с допълнителна трета ключалка от вътрешната страна, която им осигурява допълнителна защита, с по-високо ниво на сигурност, както и секретност. Този тип врати първо, че имат чудесен външен вид и второ – ефективно ще предпазят жилището Ви от посегателства.

 

Друг важен критерий е стилът. За целта е нужно да избирате подходяща форма, цвят и дизайн, които да пасват на мирогледа Ви. Вече много фирми предлагат изработка на входни врати по индивидуални размери, модели и цветове. Това е много добро решение, особено за хората, които целят уникалност. Усещането, че си създал нещо по твое усмотрение, както и да създадеш нещо по свой собствен стил, допълнително  допринася за топлина и уют в жилището.

 

Входната врата трябва да осигурява комфорт и спокойствие. Затова трябва  да помислим и за нейния пълнеж. Тя трябва да е топло- и шумо-изолираща.  Има различни видове такива изолации, като например минерална вата, полистирен, полиуретанова пяна и т.н., от които, като една от най-добрите, се класифицира минералната вата.

 

Надяваме се да сме Ви били полезни с допълнителната информация, която Ви предоставихме, ако сте решили да правите промени в дома си.