Наложило Ви се е изневиделица да смените блиндираната врата, а нямате отредени пари за това?

Входните врати от преди години са изглеждали доста нестабилни и естетически зле в сравнение с моделите, които сме свикнали да срещаме в днешно време. С напредване на технологията се променят и всички останали неща като техника, мода, мебели, врати и т.н.

Трудно се избира нова входна врата, защото трябва да се съобразим с цвета ѝ, дали той ще подхожда на стените, мебелите, подовата настилка и интериорните врати. Защо да изберем метална врата за нашия дом - те са с много красив дизайн, цветове, модели дръжки, имат метален праг към тях, модели с по две заключващи системи и пълнеж пчелна пита. Това са само една малка част от преимуществата, заради които си струва да махнете старата си врата и на нейно място да се постави метална. Металните врати грабват погледа и вниманието на клиента още от вратата на магазина.

Изключително са красиви моделите с метален праг към тях, благодарение на това няма да се налага изграждането на нов. Той е свързан с вратата и цялата конструкция. Тази серия метални входни врати са произведени в Китай, както всички знаем те са много напреднали във всички сфери. Има модели с две заключващи се системи за по-голяма сигурност, за да ни предпазват от нежелани посетители. Пантите са скрити, като остават в касата при затваряне на крилото. С первази от едната страна и каса от 10 сантиметра. Первазите са в същия цвят и се сливат с крилото. Много разчупени модели с различни фрезовки, цветове и ламинатно фолио, което наподобява дървесни шарки.

Пълнежът, който е тип пчелна пита също много помага за шумоизолацията, така ние няма да чуваме външните звуци, а и няма да притесняваме околните. За всички нас е много важен цветът, все пак той трябва да се съобрази и с останалите вътрешни врати. Прагът към касата ще спести довършителна дейност и това да си изграждаме нов. Тъй като при входните метални врати касата е с дебелина 10см, при по-дебели зидове се предлага възможност и за обличане. Това обличане се състои от уширителна планка и комплект первази, които можем да изберем от серията на интериорните врати. По този начин зидът ще е облечен и отвътре, и отвън и ще има первази от двете страни.

Всички модели са подходящи за външни условия, а има и такива с UV защита и може постоянно да бъде изложена на слънце. Металните врати се предлагат с дръжка розетка (от две кръгли части) и цял шилд (изцяло цяла дръжка).

Вратите могат да бъдат символ на величие, възможност или власт. Някои известни врати са били считани за символични портали към други светове. Има врати, които са проектирани за почитане на богове, царе и дори жени. Те са представлявали сложно издълбани лъвове, дракони и божества, служещи за предупреждение или поздрав.

Има няколко основни и много важни фактора, които вървят ръка за ръка с избора на входна врата.

Фактори, при избор на входна врата - сигурност, комфорт и стил

Главният вход на всеки един дом е крепостта, през която не може да премине всеки, който поиска.

Бихме Ви посъветвали да помислите добре за входната врата, която ще изберете, защото от това ще зависи домашният ви уют и спокойствие.

Външната врата е началото на всеки дом. Нейният избор индексира Вашия вкус за интериор и качество. Хората градят домовете си години наред. Така че, за да постигнете желания баланс, относно основните фактори, в дома си, изберете качествена и стабилна входна врата.

Различните модели метални врати се предлагат в разнообразни вариации от цветови гами и дизайни. Някои от тях са с MDF панели, а други са само прахово боядисани.

Не бързайте с избора си! Направете консултация с доказали се фирми на пазара, вносители или производители на качествени врати, защото крадците не пропускат да се възползват от не добре защитените жилища. Това им помага да постигнат целта си, не им го позволявайте, като избирате ниско качествени врати, които не са никаква пречка за тях. Накрая потърпевшите сте вие, затова се предпазете сами от подобен тип деяния.

Здравите и надеждни блиндирани врати са доста по-масивни. Те се отличават с бронировки на патроните и имат пасивни шипове от страната на пантите, което също допринася за надеждността на вратата. Дори и да иска да влезне крадец, всичко това ще го забави достатъчно, преди да изпълни целта си.

Всяка по-масивна и здрава врата носи по-малка  вероятност за опити за взлом в дома Ви.

Вратите са важен елемент от всеки дом, особено входната, така че не ги подценявайте. И не се заблуждавайте с ниските цени, а се информирайте за харектеристиките на вратата и нейното качество.

Имайте предвид, че в днешно време металните врати са с много по-модерна визия от дървените и са много по-надеждни.