При покупка на ново жилище, офис или настоящи такива, идва време, когато е необходима подмяната на входната врата или просто нейното вдъхване на нов живот. На пазара се предлага богато разнообразие от врати, подходящи за външни условия и такива, които са за затворени помещения - апартаменти, вътрешни стълбища в къщи. Най-общо казано разликата е в покритието, което се предполага да е устойчиво на външни атмосферни влияния, а именно UV светлина, дъжд, сняг.

Наложило Ви се е изневиделица да смените блиндираната врата, а нямате отредени пари за това?

Вратите могат да бъдат символ на величие, възможност или власт. Някои известни врати са били считани за символични портали към други светове. Има врати, които са проектирани за почитане на богове, царе и дори жени. Те са представлявали сложно издълбани лъвове, дракони и божества, служещи за предупреждение или поздрав.

Входните врати от преди години са изглеждали доста нестабилни и естетически зле в сравнение с моделите, които сме свикнали да срещаме в днешно време. С напредване на технологията се променят и всички останали неща като техника, мода, мебели, врати и т.н.

Трудно се избира нова входна врата, защото трябва да се съобразим с цвета ѝ, дали той ще подхожда на стените, мебелите, подовата настилка и интериорните врати. Защо да изберем метална врата за нашия дом - те са с много красив дизайн, цветове, модели дръжки, имат метален праг към тях, модели с по две заключващи системи и пълнеж пчелна пита. Това са само една малка част от преимуществата, заради които си струва да махнете старата си врата и на нейно място да се постави метална. Металните врати грабват погледа и вниманието на клиента още от вратата на магазина.

Изключително са красиви моделите с метален праг към тях, благодарение на това няма да се налага изграждането на нов. Той е свързан с вратата и цялата конструкция. Тази серия метални входни врати са произведени в Китай, както всички знаем те са много напреднали във всички сфери. Има модели с две заключващи се системи за по-голяма сигурност, за да ни предпазват от нежелани посетители. Пантите са скрити, като остават в касата при затваряне на крилото. С первази от едната страна и каса от 10 сантиметра. Первазите са в същия цвят и се сливат с крилото. Много разчупени модели с различни фрезовки, цветове и ламинатно фолио, което наподобява дървесни шарки.

Пълнежът, който е тип пчелна пита също много помага за шумоизолацията, така ние няма да чуваме външните звуци, а и няма да притесняваме околните. За всички нас е много важен цветът, все пак той трябва да се съобрази и с останалите вътрешни врати. Прагът към касата ще спести довършителна дейност и това да си изграждаме нов. Тъй като при входните метални врати касата е с дебелина 10см, при по-дебели зидове се предлага възможност и за обличане. Това обличане се състои от уширителна планка и комплект первази, които можем да изберем от серията на интериорните врати. По този начин зидът ще е облечен и отвътре, и отвън и ще има первази от двете страни.

Всички модели са подходящи за външни условия, а има и такива с UV защита и може постоянно да бъде изложена на слънце. Металните врати се предлагат с дръжка розетка (от две кръгли части) и цял шилд (изцяло цяла дръжка).