Интериорни врати, които толкова сте избирали и чакали, вече са успешно инсталирани. Макар и скоро закупени и поставени на закрито и поддържано място, те няма как да не изискват грижа.

Върху всички интериорни врати, без значение покритието им, могат да останат най-различни петна. Постоянно се пипат вратите с ръце, които пък от своя страна са в постоянен контакт с най-разнообразни предмети от домакинството или средата отвън. Несъмнено, в един момент, е необходимо вратите, намиращи се в дома Ви да се почистят.

Избор на подходящ препарат за интериорни врати

От друга страна подходът към покритието на интериорните Ви врати е много важен, и определя препарата, с който да ги почиствате. Когато избирате препарат съобразете той да не е абразивен или много силен, защото това ще компрометира покритието на вратата. Може да използвате такива за дърво или мебели, или просто навлажнена кърпа. Забранява се и употребяването на почистващи препарати, съдържащи ацетон или спирт.

Дори и интериорните врати да имат устойчивост на влага, не биха издържали на постоянно мокрене. За такива помещения, с опасност от често заливане с вода, най-добре изберете алуминиеви или PVC врати, чието покритие е водоустойчиво.

Въпреки гаранцията, полагаща се по договор, тя ще стане несъстоятелна, ако вратите не се експлоатират правилно, или имат нанесени щети по вина на купувача. В такъв случай гаранцията няма да бъде зачетена.

Избор на кърпа за почистване

Хубаво е да обърнете внимание и на кърпата, с която ще ги почиствате. Тя не бива да е твърда или груба. Не е желателно да се употребяват и гъби, които имат твърда част. За предпочитане е материята да е фина, за да не се наруши или надраска покритието.

Както знаете, ако се грижите добре за всяка мебел или дори вещ, тя ще се запази за по-продължителен период от време. Поради тази причина е важно да подберете точните почистващи материали, с които да поддържате вратите.